WHBC-GR: «Wanderers» | Μια μικρού μήκους ταινία όραμα για το μέλλον της Ανθρωπότητας | Με «συμμετοχή» του Καρλ Σαγκάν

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Wanderers» | Μια μικρού μήκους ταινία όραμα για το μέλλον της Ανθρωπότητας | Με «συμμετοχή» του Καρλ Σαγκάν

Ένα ιδιαίτερα επικό, και συνάμα αισιόδοξο όραμα σχετικά με το μέλλον της Ανθρωπότητας και την εξερεύνηση και αποικισμό του ηλιακού μας συστήματος αποτελεί η μικρού μήκους ταινία «Wanderers», του Έρικ Βέρνκουΐστ, στην οποία «συμμετέχει» μετά θάνατον ο διάσημος αστρονόμος, κοσμολόγος, αστροφυσικός, αστροβιολόγος και συγγραφέας Καρλ Σαγκάν, μέσω της φωνής του....

Το «Wanderers» αποτελεί ένα όραμα επιστημονικής φαντασίας για την επέκταση του ανθρώπινου είδους στους πλανήτες της διαστημικής «γειτονιάς» μας, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά και ιδέες σχετικά με το πώς θα έμοιαζε το μέλλον μας στο Διάστημα- εάν γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα. Τα μέρη που απεικονίζονται στην ταινία αποτελούν ψηφιακές αναδημιουργίες πραγματικών τοποθεσιών στο Ηλιακό Σύστημα, βασισμένες σε πραγματικές φωτογραφίες και δεδομένα χαρτών, όπου αυτά ήταν διαθέσιμα.

Αν και δεν υπάρχει κάποιο προφανές σενάριο, η βασική ιδέα της ταινίας, όπως περιγράφεται από τους δημιουργούς της, είναι να δώσει πρωτευόντως «μια ματιά της φανταστικής και όμορφης φύσης που μας περιτριγυρίζει στους γειτονικούς μας κόσμους- και πάνω από όλα, πώς θα μας φαινόταν εάν ήμασταν εκεί».

Το κείμενο- αφήγηση του Σαγκάν προέρχεται από το βιβλίο του, The Pale Blue Dot, και περιέχει, με τη σειρά του απόσπασμα από το «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ: «I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas...». 






Δεν υπάρχουν σχόλια: