WHBC-GR: Last Days: Ένα συγκλονιστικό βίντεο για τη σωτηρία των ελεφάντων

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Last Days: Ένα συγκλονιστικό βίντεο για τη σωτηρία των ελεφάντων

“Ή θα κινητοποιηθούμε για να είναι αυτές οι τελευταίες ημέρες των λαθροθηρίας των ελεφάντων που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία ή θα γίνουμε μάρτυρες των τελευταίων ημερών των ελεφάντων”...

Αυτό είναι το μήνυμα της πρωτοβουλίας “Last Days” που καλεί τον κόσμο να κινητοποιηθεί για τη διάσωση των ελεφάντων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. “Να σταματήσουμε το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου και τα κέρδη των τρομοκρατών, για να προστατέψουμε τους ελέφαντες αλλά και αθώους ανθρώπους”.

“Έχουμε γνώση της σχέσης της λαθροθηρίας ελεφάντων και της τρομοκρατίας. Για εμάς αυτή η σχέση αντιπροσωπεύει τη διαβολική διασταύρωση δύο προβλημάτων που προκαλούν μεγάλη ανησυχία: Από τη μία η εξαφάνιση των ειδών και από την άλλη η παγκόσμια τρομοκρατία. Και τα δύο έχουν κόστος ανθρώπινες ζωές, και τα δύο απαιτούν επείγουσα δράση”, αναφέρει η ομάδα του “Last Days”, που δημιούργησε το παρακάτω βίντεο για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

“Υπάρχουν πράγματα που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσει η εξαφάνιση ελεφάντων από τον πλανήτη, ενώ παράλληλα σταματάμε μία από τις πηγές χρήματος για την τρομοκρατία. Με την πρωτοβουλία μας θέλουμε να μετατρέψουμε το θυμό, τη θλίψη και τη συμπόνια σε δράση. Ένας ελέφαντας εξαφανίζεται κάθε 15 λεπτά. Ελπίζουμε αυτή η μικρού μήκους ταινία να βοηθήσει στο να αναλάβετε δράση”.

Σύμφωνα με μελέτες υπάρχει ο κίνδυνος λόγω της λαθροθηρίας οι ελέφαντες να αφανιστούν ως είδος σε 100 χρόνια, καθώς το ποσοστό των ελεφάντων που σκοτώνεται στην Αφρική, είναι υψηλότερο από αυτό των γεννήσεων. Παγκοσμίως τα κέρδη από το λαθρεμπόριο ελεφαντόδοντου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του περασμένου έτους, ανέρχονται σε περίπου 19 δις δολάρια ετησίως. 

* Το βίντεο είναι μια δημιουργία της σκηνοθέτη Kathryn Bigelow, του Scott Z. Burns και της εταιρείας Annapurna Pictures σε συνεργασία με την WildAid





Δεν υπάρχουν σχόλια: