WHBC-GR: CINEMA | Μερικές από τις ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

CINEMA | Μερικές από τις ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο

Μερικές  αξιόλογες ταινίες που μπορείτε να δείτε αυτό το Σαββατοκύριακο και να περάσετε καλά σε κάποια αίθουσα ενός κινηματογράφου μαζί με τη συντροφιά σας...


Leviathan: 
Μια μοντέρνα εκδοχή της βιβλικής ιστορίας του Ιώβ στη σύγχρονη Ρωσία. 
Η ταινία του εξαιρετικά ταλαντούχου ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ, που αγαπήσαμε με την "Επιστροφή" και την "Elena", βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στις Κάννες, Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ είναι υποψήφια και για το αντίστοιχο Όσκαρ. 

Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα

Ένα κορίτσι που πίνει αίμα και οδηγεί πατίνι. Ένα φοβερό καστ κι ένα τρελό soundtrack δημιουργούν ένα ασυνήθιστο ουέστερν! Το φιλμ έρχεται από το Ιράν - εντελώς απρόσμενο - και παντρεύει πολλά και ασύνδετα κινηματογραφικά είδη: το ουέστερν, τον τρόμο, το Νέο Ιρανικό Κύμα. Ομολοογουμένως, αν και απρόσμενα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές της εβδομάδας. 

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία 

Βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Μαρκ Μίλερ είναι η ταινία Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία. Ο σκηνοθέτης των «Kick-Ass» και «X-Men: Η Πρώτη Γενιά», Μάθιου Βον, συναντά το κινηματογραφικό ταλέντο του Κόλιν Φερθ και το ξεχωριστό χιούμορ του Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, σε μια ταινία που περιστρέφεται γύρω από μία άκρως μυστική - και ανεξέλεγκτη- υπηρεσία. 

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Πολύς ντόρος έγινε για την ταινία, που βασίζεται στο πρώτο από τα τρία βιβλία της E. L. JAMES, τα οποία έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ σε κυκλοφορία. Ο γνωστός σε όλες τις γυναίκες κύριος Γκρέι μάς (υπο)δέχεται φιλήδονα στις κινηματογραφικές αίθουσες! 


Ποιος Σώζει Ποιον; 
Ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλεται σε τουλάχιστον 150 πόλεις, έρχεται από τη Γερμανία και μιλά για την κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο στην Ευρώπη, παραθέτοντας απόψεις κυρίως ακτιβιστών, αναλυτών και αξιωματούχων.

Διαβάστε περισσότερα, βρείτε τις αίθουσες προβολής
Εικόνα και Χρόνος, Αντρέι ΤαρκόφσκιΑναδρομικό αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα...
Αφιέρωμα «Λουκίνο Βισκόντι: Ο Κόκκινος Βαρώνος»Η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης, αυτήν την εβδομάδα φιλοξενεί αφιέρωμα στον σπουδαίο ιταλό δημιουργό Λουκίνο Βισκόντι.

Διαβάστε περισσότερα...




Δεν υπάρχουν σχόλια: