WHBC-GR: Μ.Σαράντης: Μεγάλη ευθύνη να σου δωρίζουν το σταυρό του Χορν

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μ.Σαράντης: Μεγάλη ευθύνη να σου δωρίζουν το σταυρό του Χορν

Ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης κέρδισε το φετινό βραβείο Δημήτρης Χόρν, για τις ερμηνείες του στην "Φλαντρώ" του Παντελή Χορν και τον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε η Λυδία Κονιόρδου...

Ο νεαρός ηθοποιός φόρεσε με συγκίνηση τον χρυσό σταυρο του Δημήτρη Χορν και παρέλαβε το βραβείο, το οποίο αφιέρωσε στη μητέρα του, που δίνει μια δύσκολη μάχη στο νοσοκομείο. Ο ίδιος μίλησε για τον μεγάλο ηθοποιό, λέγοντας: "Τον έχουμε ως τον καλύτερο Έλληνα ηθοποιό που έχει περάσει ποτέ. Είναι ένα 'ταβάνι'. Είναι υπέροχο να σου δίνουν το σταυρό του. Νιώθεις μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη, ταυτόχρονα".

Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερο χρώμα, καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από την καθιέρωση του συγκεκριμένου βραβείου, που θέσπισε ο Σταμάτης Φασουλής, με χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν, αδελφού του μεγάλου ηθοποιού.

Με νοσταλγία και συγκίνηση η Μάρω Κοντού ερμήνευσε μετα απο 54 χρόνια το τραγούδι "Πες μου μια λέξη", με τις υπογραφές του Μάνου Χατζιδάκι και του Αλέκου Σακελλάριου, το οποίο τραγουδούσε μαζί με τον αλησμόνητο Δημήτρη Χορν στην ταινία "Αλλοίμονο στους νέους". Η δημοφιλής ηθοποιός, πλαισιωμένη απο το νεανικό συγκρότημα "Μέλισσες", έκλεισε την εκδηλωση απονομής του Βραβείου "Δημήτρης Χορν". στο θέατρο που φέρει το όνομα του κορυφαίου ηθοποιού.

Ο Μίμης Πλέσσας θυμήθηκε την αντίδραση του Δημήτρη Χορν, όταν του πρότεινε να ερμηνεύσει τις χιλιοτραγουδισμένες "Χάντρες", που εγραψε με τον Κώστα Πρετεντέρη ειδικά για τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: