WHBC-GR: Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των ορειβατών στο Έβερεστ (photo gallery-video)

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των ορειβατών στο Έβερεστ (photo gallery-video)

Ο καλός καιρός βοήθησε τις ομάδες διάσωσης στο Έβερεστ. Οι αρχές χρησιμοποιούν μικρά λεωφορεία, αλλά και ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους ορειβάτες που εγκλωβίστηκαν...

Η χιονοστιβάδα που προκλήθηκε μετά το μεγάλο σεισμό (7.9 R), που σκότωσε τουλάχιστον 17 άτομα, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

«Οι σκηνές που είχαμε δεν άντεξαν και έτσι όλοι βρεθήκαμε εκτεθειμένοι στο κρύο και το χιόνι. Φοβάμαι πως θα έχουμε πολλά θύματα. Όλες οι σκηνές καταποντίστηκαν απο την χιονοστιβάδα» δήλωσε ένας από τους επιζώντες.

Ο σκηνοθέτης Μαίκλ Τσάρτον, δεν μπορεί να ξεχάσει τις τρομακτικές στιγμές που έζησε καθώς προσπαθούσε να προστατέψει τον εαυτό του και την ομάδα του
«Μια τεράστια ποσότητα χιονιού ερχόταν κάτα πάνω μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, δεν είχαμε που να τρέξουμε. Είπα σε όλους να πέσουμε κάτω, να βάλουμε τα χέρια πάνω από το κεφάλι μας και να προφυλαχθούμε όπως μπορούμε. Νομίζω πως το χιόνι μας χτυπούσε περίπου για 45 δευτερόλεπτα ή για ένα λεπτό».

«Τα πάντα χάθηκαν. Οι σκηνές γκρεμίστηκαν και οι άνθρωποι βρέθηκαν τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά. Από την ομάδα μας λείπει ένα άτομο. Δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανή ή νεκρή» δήλωσε ο Μάικλ Τσάρτον.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: