WHBC-GR: «Chevalier»: Διπλή ελληνική βράβευση στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

«Chevalier»: Διπλή ελληνική βράβευση στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Με δύο διακρίσεις επέστρεψε από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο το «Chevalier». Η αυλαία της διοργάνωσης απέφερε στη νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «The Capsule») την Ειδική Μνεία της κριτικής επιτροπής (Special Jury Mention), αλλά και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Sarajevo Heart for Best Actor)...

[Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη]

Το τελευταίο, ειδικά, απονεμήθηκε στο σύνολο του ανδροκρατούμενου καστ του «Chevalier», στο οποίο φιγουράρουν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πάνος Κορώνης και Γιώργος Κέντρος.

Το «Chevalier», έπειτα από την επιτυχημένη του παρουσία στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του, στη δεύτερη φεστιβαλική του στάση, άφησε καλές εντυπώσεις και αποκόμισε δύο βραβεία. Στην τελετή απονομής το «παρών» έδωσαν - πέραν της σκηνοθέτιδας - οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου και Πάνος Κορώνης.

Ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι
Η ιστορία της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας της Τσαγγάρη έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το «Attenberg» που διακρίθηκε διεθνώς ενώ, ενδιάμεσα και ανάμεσα σε άλλα, η σκηνοθέτης γύρισε το μικρού μήκους «The Capsule», πρωταγωνίστησε στο «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και συνεχίζει να ετοιμάζει το φιλόδοξο σχέδιο επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Duncharon»

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

[Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου]

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό παιχνίδι ζωής και θανάτου με φόντο την ελληνική θάλασσα και ένα κόσμο φτιαγμένο από ανδρικό εγωισμό.
Αυτό που συνδέει τους ήρωες του «Chevalier» είναι μια σειρά από δοκιμασίες, άλλες απλές, άλλες πολύπλοκες, άλλες σωματικές και άλλες ξεκούραστες, όλες όμως με φόντο ένα σκάφος που βρίσκεται ακινητοποιημένο στον Αργοσαρωνικό.

[Σάκης Ρουβάς, Βαγγέλης Μουρίκης]

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μια παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film (παραγωγός: Μαρία Χατζάκου), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ τη διανομή της έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment.

[Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πάνος Κορώνης και Μάκης Παπαδημητρίου]

[Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη]






Δεν υπάρχουν σχόλια: