WHBC-GR: Η Ελληνίδα Animator της Disney Αλίκη Θεοφιλόπουλος, αποκαλύπτεται στην εφημερίδα "Freddo"

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η Ελληνίδα Animator της Disney Αλίκη Θεοφιλόπουλος, αποκαλύπτεται στην εφημερίδα "Freddo"

Στο παλμαρέ της περιλαμβάνονται οι περιπέτειες του ημίθεου Ηρακλή, οι μάχες της Κινέζας πολεμίστριας Μουλάν, αλλά και οι προκλήσεις του προικισμένου Ταρζάν..

Από την Κέλλυ Φαναριώτη -Εφημερίδα Freddo

«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις», είχε πει κάποτε ο αρχιτέκτονας της αμερικανικής συνείδησης Walt Disney.

Αυτό το απόφθεγμα φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση και εν συνεχεία στάση ζωής για την Αλίκη Θεοφιλόπουλος, μία γυναίκα που από πολύ μικρή ηλικία φανταζόταν τον εαυτό της να δουλεύει στον χώρο των κινουμένων σχεδίων.

Φαντασία που με σκληρή δουλειά έκανε πραγματικότητα, με τη συμμετοχή της σε ορισμένες από τις πιο γνωστές ταινίες της εταιρείας που εδώ και δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο της χαράς των παιδιών. 

Στο παλμαρέ της περιλαμβάνονται οι περιπέτειες του ημίθεου Ηρακλή -μια ταινία με την οποία ξεκίνησε την καριέρα της-, οι μάχες της Κινέζας πολεμίστριας Μουλάν, αλλά και οι προκλήσεις του προικισμένου Ταρζάν. Η Αλίκη Θεοφιλόπουλος τα τελευταία 20 χρόνια γράφει σενάρια, σκηνοθετεί, ζωγραφίζει και δανείζει τη φωνή της σε κινούμενα σχέδια της Disney ΤV.

Η αρχή

Όπως εξομολογείται στη «F», λάτρευε τα καρτούν από πολύ μικρή ηλικία και ήξερε πως μια μέρα μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές της δημιουργίες. «Παρακολουθούσα με τις ώρες Μπαγκς Μπάνι, Ποπάι και Πήτερ Παν. Μου άρεσε επίσης πολύ να ζωγραφίζω, έκανα εντατικά μαθήματα και αργότερα οι σπουδές μου ήταν στο ίδιο αντικείμενο», δηλώνει χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, η αγάπη της για τον μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων ήταν τέτοια, που ακόμη και μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο παρακολούθησε ακόμη πιο εξειδικευμένα μαθήματα ζωγραφικής, που την έφεραν σαν εκπαιδευόμενη στο κατώφλι μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, της Disney.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το δημιουργικό ταξίδι για την κυρία Θεοφιλόπουλος, το οποίο κρατά μέχρι σήμερα. «Το ότι δουλεύω για την Disney είναι σίγουρα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και αποτελεί ένα τεράστιο θεμέλιο για το υπόλοιπο της καριέρας μου.

Οι μέντορές μου ήταν σπουδαίοι στο είδος τους και μου έμαθαν πράγματα που εφαρμόζω ακόμη στη δουλειά», τονίζει και προσθέτει: «Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι σήμερα εκεί είναι σαν οικογένειά μου. Πρόκειται για ιδιαίτερα ταλαντούχα παιδιά, που είναι παράλληλα και πολύ καλοί άνθρωποι. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που αποτελώ μέρος αυτής της “μαγείας”». 

Εμπνευση

Φέτος το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε, ύστερα από οκτώ σεζόν, η αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Φινέας και Φερμπ», για την οποία δούλεψε, μεταξύ άλλων, και η κυρία Θεοφιλόπουλος. 

«Ημουν μία από τους συγγραφείς και στιχουργούς του συγκεκριμένου πρότζεκτ. Πρόκειται για μια σειρά που συνδυάζει την εξυπνάδα και το χιούμορ με την παιδική αθωότητα», υπογραμμίζει. 

[Τα δύο αδέρφια, ο Φινέας και ο Φερμπ μαζί με το σκύλο τους  Πέρρυ Πλατύποδα.]



Εμπνευση για εκείνη αποτελεί η ίδια τη ζωή. Οπως μας λέει, παρατηρεί συνεχώς τον τρόπο που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται, περπατούν και μιλούν. 

«Πιστεύω πως για να γράφεις παραμύθια και γενικότερα για να ασχολείσαι με τα κινούμενα σχέδια πρέπει να είσαι άριστος μαθητής της ζωής, να παρατηρείς πώς ακριβώς αισθάνεσαι και αντιδράς σε διάφορες καταστάσεις που σου συμβαίνουν. Για μένα προσωπικά αυτό αποτελεί το βασικότερο εργαλείο, που με βοηθά να πλάσω έναν χαρακτήρα και η ιστορία του να μοιάζει πειστική»


Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία σε μια αρκετά απαιτητική βιομηχανία, η κυρία Θεοφιλόπουλος συμβουλεύει τους επίδοξους καρτουνίστες να μη σταματούν να ζωγραφίζουν και να παρατηρούν τη ζωή γύρω τους.

«Ψάξτε για ανθρώπους που σας εμπνέουν ή θαυμάζετε τη δουλειά τους, αλλά μην περιμένετε να δουλέψουν εκείνοι για εσάς», τονίζει, επισημαίνοντας παράλληλα το όφελος που μπορεί να έχει κάποιος από όλες αυτές τις πληροφορίες αναφορικά με τα κινούμενα σχέδια που υπάρχουν στο διαδίκτυο. «Επωφεληθείτε από αυτές και ποτέ μα ποτέ μην το βάζετε κάτω». 


Η σχέση της με την Ελλάδα

Μπορεί η μητέρα της να είναι από τη Θεσσαλονίκη και ο πατέρας της από την Πάτρα, αλλά η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Δεν μιλά σχεδόν καθόλου ελληνικά, ωστόσο επισκέπτεται αρκετά συχνά την Ελλάδα και λατρεύει τη Σύρο και τη Σαντορίνη: 

«Ζω αρκετά μακριά, αλλά προσπαθώ να έρχομαι στην Ελλάδα όσο πιο πολύ μπορώ. Αγαπώ πολύ αυτή τη χώρα και τους υπέροχους ανθρώπους που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω εκεί». 

Από την Κέλλυ Φαναριώτη -Εφημερίδα Freddo


----------------------------------------------------------------------

Η Αλίκη Θεοφιλόπουλος ζει στο Λος Άντζελες με τα δύο παιδιά της ... αλλά και με τους αγαπημένους χαρακτήρες των animations που δημιουργεί. 

Για να δείτε περισσότερα από την Αλίκη, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή το blog της στο Tumblr.










Δεν υπάρχουν σχόλια: