WHBC-GR: Βρέθηκε ο Θρόνος του Αγαμέμνονα στην Ακρόπολη των Μυκηνών

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Βρέθηκε ο Θρόνος του Αγαμέμνονα στην Ακρόπολη των Μυκηνών

Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη φέρεται να βρίσκονται Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι, καθώς όπως υποστηρίζουν, ανακάλυψαν ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο του ανακτόρου της Ακρόπολης των Μυκηνών...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», το τμήμα του θρόνου του Αγαμέμνονα, βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ και βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.

Το τμήμα του θρόνου, το οποίο βρίσκεται «κρυμμένο» παραπάνω από ένα χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών, ανακαλύφθηκε τυχαία τον Ιούνιο του 2014, κατά τη διάρκεια της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.


Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Realnews▲

Η σημασία του ευρήματος είναι τεράστια, καθώς αν επιβεβαιωθεί ότι είναι όντως κομμάτι του θρόνου, πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.

Για την σπουδαία ανακάλυψη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και εξετάζει τα ενδεχόμενα για περαιτέρω έρευνες στο σημείο του εντοπισμού του.

Το γεγονός πως δεν έχει ξαναβρεθεί θρόνος στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και το ότι είναι συνδεδεμένος με τον μύθο και την αρχαιολογική λογοτεχνική παράδοση (ο θρόνος του Αγαμέμνονα, του τελευταίου βασιλέα των Μυκηνών) κάνουν την συγκεκριμένη ανακάλυψη ιδιαίτερα σημαντική για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: