WHBC-GR: Star Wars: Το θρυλικό διαστημικό έπος επιστρέφει!

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Star Wars: Το θρυλικό διαστημικό έπος επιστρέφει!

Ο Λουκ Σκάιγουοκερ (Μαρκ Χάμιλ), ο Όμπι-Ουάν Κενόμπι (Σερ Άλεκ Γκίνες) η πριγκίπισσα Λέια (Κάρι Φίσερ), ο Χαν Σολο (Χάρισον Φορντ), ο Τσουμπάκα και φυσικά τα ρομπότ R2D2 και C3P0, έρχονται για να τα βάλουν ακόμη μία φορά με τη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης, τον Άρχοντα Νταρθ Βέιντερ και τον επικίνδυνο και πάντα δολοπλόκο Αυτοκράτορα Πάλπατιν...

Ήταν το 1977, όταν η πρώτη ταινία Star Wars έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη υπό τον τίτλο «Star Wars IV: Μια νέα ελπίδα». Ήταν τότε που ο κόσμος γνώριζε το νεαρό Χάρισον Φορντ στο ρόλο του διαστημικού λαθρέμπορου -και ολίγον πειρατή- Χαν Σόλο, αλλά και την επιβλητική φυσιογνωμία του σκοτεινού Νταρθ Βέιντερ, με την περίεργη μάσκα και την αναπνοή που έκοβε την ανάσα.

Έκτοτε, ο Λούκας έφτιαξε μια σειρά ταινιών που χαρακτηρίζονται σταθμοί στην παγκόσμια κινηματογραφία, δημιουργώντας μια πραγματική σχολή στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Μια σχολή που αποκτά μια πληθώρα θαυμαστών.

Το πάθος του Λούκας αντικατοπτρίζεται σε μια χαρακτηριστική δήλωση-ατάκα: «Είναι δύσκολο να φτιάχνεις ταινίες. Είναι σαν να είσαι γιατρός: δουλεύεις ώρες ολόκληρες, πάρα πολλές ώρες και είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική και έντονη δουλειά. Εάν δεν την αγαπάς, τότε δεν αξίζει».
Το 1980 ο Λούκας επέστρεψε, αυτή τη φορά από τη θέση του σεναριογράφου, στη συνέχεια της πρώτης ταινίας (πέμπτη στη σειρά) υπό τον τίτλο «Star Wars V: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται». Ο Νταρθ Βέιντερ σχεδιάζει να εξολοθρεύσει τους υπό διωγμό Επαναστάτες και να αναμετρηθεί με τον θανάσιμο εχθρό του, έναν Τζεντάι, τον Λουκ Σκάιγουοκερ. Υπάρχει, όμως, μια σχέση ανάμεσα στον σκοτεινό άρχοντα Σιθ και τον νεαρό μαχητή της Φωτεινής πλευράς της Δύναμης που κρυβόταν για πολλά χρόνια. Κι όταν αυτή αναδύεται από το σκοτάδι και βγαίνει στο φως, όλα γίνονται επώδυνα...

Τρία χρόνια αργότερα, το 1983 και πάλι μόνο σε ρόλο σεναριογράφου, εξάπτει ξανά τη φαντασία των απανταχού fans με μια νέα ταινία (η έκτη στη σειρά) υπό τον τίτλο: «Star Wars VI: Η επιστροφή των Τζεντάι». 

Ποιος θα επικρατήσει στην τελική μάχη; Η Φωτεινή ή η Σκοτεινή πλευρά της Δύναμης; Λουκ Σκαιγουόκερ ή Νταρθ Βέιντερ; Και τι θα γίνει με τον δολοπλόκο αυτοκράτορα Νταρθ Σίντιους (κατά κόσμον Πάλπατιν);

Η νέα γενιά ταινιών Star Wars είναι γεγονός. 

Η λαμπερή πρεμιέρα του Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες, παρουσία των πρωταγωνιστών και πολλών σταρ του Χόλιγουντ.

Πολλοί εκτιμούν ότι η ταινία θα καταφέρει να κάνει «διαστημικό» box-office, σπάζοντας σειρά ρεκόρ.

«Τη δεκαετία του 1970 κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει» είπε ο Χάρισον Φορντ, μιλώντας στο Starwars.com. «Κανείς δεν είχε δει οτιδήποτε σαν αυτό» σημειώνει. «Τώρα πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι πρώτες ταινίες» πρόσθεσε.

Πριν από τους ηθοποιούς της ταινίας, στο κόκκινο χαλί έξω από το θρυλικό Κινέζικο Θέατρο Γκράουμαν έκαναν την εμφάνισή τους τα droid: ο δημοφιλής BB-8, ο C-3PO και ο R2-D2.

Ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας Τζ.Τζ.Άμπραμς είπε για την πρεμιέρα: «Είναι σουρεαλιστικό. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι τρελό».

Η Ντίσνεϊ αγόρασε τα δικαιώματα των ταινιών από τον Τζορτζ Λούκας (ο σκηνοθέτης που εμπνεύστηκε το σύμπαν του Star Wars παρευρέθηκε στην πρεμιέρα) και σχεδιάζει αρκετές ταινίες Star Wars το επόμενο διάστημα, είτε που να εντάσσονται στο ευρύτερο σύμπαν του Star Wars είτε που να αφορούν μεμονωμένους χαρακτήρες.

Παρά το γενικότερο κλίμα ευφορίας που επικρατούσε, ορισμένοι θαυμαστές παρέμειναν παραπονεμένοι, καθώς μια μεγάλη τέντα τους έκρυβε αυτά που συνέβαιναν στο κόκκινο χαλί.

«Ήθελα να δω τα παλιά μέλη του καστ, καθώς μεγάλωσα με αυτές τις ταινίες» είπε η Ναταλί Αρνέτ, η οποία ήρθε από το Παρίσι στο Λος Άντζελες.

Πάντως, μία μεγάλη έκπληξη περίμενε περίπου 150 άτομα που είχαν κατασκηνώσει εδώ και μέρες για να βρουν εισιτήριο: προσεκλήθηκαν όλοι σε ένα από τα τρία σινεμά που προβλήθηκε η ταινία.

Δύο από αυτούς αρνήθηκαν: η Κάρολιν Ρίτερ και ο Αντριου Πόρτερς που είχαν έρθει να παντρευτούν στην ουρά του Star Wars, καθώς είχαν κανονίσει την γαμήλια τελετή τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους στην πρεμιέρα ήταν και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, πολύ καλός φίλος του Τζορτζ Λούκας. Ο Σπίλμπεργκ είπε ότι ήξερε ήδη από το 1977 ότι η σειρά ταινιών θα ήταν επιτυχία που θα είχε διάρκεια. «Ήξερα ότι δεν θα έφευγε ποτέ» είπε ο Σπίλμπεργκ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: