WHBC-GR: Γνωρίστε το χταπόδι – φάντασμα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Γνωρίστε το χταπόδι – φάντασμα!

Μερικοί το αποκαλούν "casper the ghost"! Η αλήθεια είναι πως αυτό το μικρό χταπόδι μοιάζει λίγο με το γνωστό φιλικό φάντασμα – καρτούν. Η ιδιαίτερη όψη του και το χλωμό, σχεδόν διάφανο, λευκό σώμα του είναι ο λόγος που μοιάζει με φάντασμα...


Το τηλεχειριζόμενο ROV Deep Discoverer πλησιάζει το άγνωστο χταπόδι στα 4.290 μέτρα βάθος. (Image courtesy of the NOAA Office of Ocean Exploration and Research, Hohonu Moana 2016.)

Όταν η NOAA με το Okeanos Explorer εξερευνούσε στα βαθιά νερά της νήσου Necker βορειοανατολικά της Χαβάης με ένα τηλεχειριζόμενο όχημα, οι επιστήμονες είδαν με έκπληξη το διάφανο, λευκό σώμα του που έμοιαζε με φάντασμα. Η  ανακάλυψη έγινε σε βάθος 4.290 μέτρα (14.075 πόδια). 

Το τηλεχειριζόμενο ROV Deep Discoverer αναδύεται μετά την επιτυχή κατάδυση της αποστολής.(Image courtesy of the NOAA Office of Ocean Exploration and Research, Hohonu Moana 2016.)

Η εμφάνιση του έγκειται στο γεγονός ότι αυτό το χταπόδι δεν έχει στα κύτταρα του χρωστική ουσία και αυτό ειναι το χαρακτηριστικό που του δίνει την "ιδιαίτερη" όψη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: