WHBC-GR: Πέθανε ο Keith Emerson των Emerson, Lake & Palmer

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πέθανε ο Keith Emerson των Emerson, Lake & Palmer

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Keith Emerson, ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας του βρετανικού progressive ροκ συγκροτήματος Emerson Lake & Palmer (ELP)...

Το συγκρότημα επιβεβαίωσε την είδηση στη σελίδα τους στο Facebook. Η αιτία του θανάτου δεν είναι ακόμα γνωστή.


Keith Emerson (1944 - 2016)We regret to announce that Keith Emerson died last night at his home in Santa Monica, Los...
Δημοσιεύτηκε από Emerson, Lake & Palmer στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016
«Με λύπη μας σας ανακοινώνουμε ότι ο Keith Emerson πέθανε χθες το βράδυ στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα, Λος Άντζελες, σε ηλικία 71 ετών – έγραφε το μήνυμα –  Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή και τον πόνο της οικογένειας».

Ο Keith Emerson υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εκφραστές της αισθητικής της rock πάνω στα πλήκτρα. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους Nice, ο Keith έχει μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως μέλος των γιγάντων του progressive rock, Emerson, Lake & Palmer (ELP). Πρόσφατα είχε ασχοληθεί με το project “The Three Fates” με τον μαέστρο Terje Mikkelsen και την Munich Radio Orchestra. Το 2008 κυκλοφόρησε το εξαιρετικό album “Keith Emerson Band featuring Marc Bonilla”.

Γεννήθηκε στο Todmorden, Αγγλία, στις 2 Νοεμβρίου, 1944 . Έγινε βιρτουόζος στο πιάνο από όταν ήταν μόλις 14 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Έφηβος μετακόμισε στο Λονδίνο εντάχθηκε στους VIPs και αργότερα με τον Gary Farr και τους T-Bones, πριν κάνει τους The Nice με τους Lee Jackson, Brian Davison και David O’List.

Αφού έφυγε από τους Nice το 1970 δημιούργησε τους Emerson, Lake & Palmer (ELP) με τον πρώην ντράμερ των Atomic Rooster, Carl Palmer, τον πρώην κιθαρίστα των King Crimson, Greg Lake.

Έπειτα από το θρυλικό set τους στο Isle Of Wight Festival το 1970, το συγκρότημα άφησε το στίγμα του στο  progressive rock κίνημα με το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ του, το οποίο περιέχει το “Lucky Man”, το οποίο χαρακτηρίζει το σόλο του Keith στο Moog synthesizer.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε έξι πλατινένια άλμπουμ πριν διαλυθούν το 1979. Το τρίο τελικά επανενώθηκε το 1992 για να κυκλοφορήσουν το όγδοο όγδοο studio album τους “Black Moon”.

Με τη διάλυση του τρίο στο τέλος της δεκαετίας, ο Keith ξεκίνησε σόλο καριέρα το 1980 με το άλμπουμ “Honky” ενώ απέκτησε μεγάλη φήμη στο κοινό του κινηματογράφου κάνοντας μουσική για πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων του Nighthawks και Inferno.







Δεν υπάρχουν σχόλια: