WHBC-GR: “Πεπρωμένο” (Destino) - Salvador Dali & Walt Disney

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

“Πεπρωμένο” (Destino) - Salvador Dali & Walt Disney

Η μικρού μήκους ταινία “Πεπρωμένο” (Destino) αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα, του Χρόνου, που προσωποποιεί το χρόνο, και ο οποίος αδυνατεί να κατανοήσει την επιθυμία μιας θνητής κοπέλας να την ερωτευτεί...

Η ταινία, «μια μαγική απεικόνιση του προβλήματος της ζωής μέσα στο λαβύρινθο του χρόνου», είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Σαλβαδόρ Νταλί με τον Γουολτ Ντίσνεϋ, και δημιουργήθηκε την περίοδο 1945-1946 από τον ιδιοφυή σουρεαλιστή ζωγράφο και τον Τζον Χεντς, όταν αυτός εργαζόταν για την Ντίσνεϊ. Η μουσική είναι του μεξικανού τραγουδοποιού Αρμάντο Ντομίνγκέζ.

Για περίπου έξι δεκαετίες η ταινία -διάρκειας 6:30- παρέμενε ξεχασμένη. Τελικά ανακαλύφθηκε το 2003, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε από ανθρώπους της Ντίσνεϊ. Πρόκειται για ένα αριστούργημα της 9ης τέχνης, με τη “Φαντασία” της Ντίσνεϊ να συναντά την “παρανοϊκή-κριτική μέθοδο” του Σαλβαδόρ Νταλί.

Το αποτέλεσμα: 


Destino & Time - Salvador Dali, Walt Disney and Pink Floyd

Επίσης ο χρήστης του Youtube BigDaddyAEL1964 έκανε ένα βίντεο συνδυάζοντας εικόνες από το "Destino" των Salvador Dali και Walt Disney  με μουσική επένδυση του τραγουδιού των Pink Floyd "Time" και γράφει χαρακτηριστικά:

«Η ιδέα μου ήρθε στο μυαλό μου την πρώτη φορά που είδα "Destino".
Είπα "Αυτό θα γινόταν ένα υπέροχο μουσικό βίντεο για το "Time" των Pink Floyd".
Και αυτό ήταν!
Με μικρές μόνο αλλαγές για να γίνουν τα πάντα τέλεια, είχα σαν αποτέλεσμα ένα αριστούργημα».

Και πράγματι έτσι είναι. Δείτε το:





Δεν υπάρχουν σχόλια: