WHBC-GR: Τα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας

Δείτε ποιος πήρε τον Χρυσό Λέοντα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας για το 2016 και ποιες ταινίες και δημιουργοί ξεχώρισαν στη Μόστρα...

   Ο νικητής Lav Diaz παραλαμβάνει το χρυσό λέοντα

Η 73η Μόστρα, το υπέρλαμπρο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας που διεξήχθη υπό τη σκιά των πρόσφατων καταστροφών στο σεισμόπληκτο τμήμα της χώρας, έληξε αισίως το βράδυ του Σαββάτου με τον Χρυσό Λέοντα να πηγαίνει στα χέρια του Λαβ Ντίαζ, ενός ιδιαίτερου δημιουργού από τις Φιλιππίνες, για την τελευταία του, τετράωρης διάρκειας δουλειά με τίτλο “The Woman Who Left”.

Ο Σαμ Μέντες και η εκλεκτή παρέα της κριτικής επιτροπής έδωσαν το “ασημένιο” στον Τομ Φορντ για το “Nocturnal Animals” και μοίρασαν τον βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μεταξύ των Αντρέι Κοντσαλόφσκι και Αμάτ Εσκαλάντε για τα “Paradise” και “The Untamed”, αντίστοιχα. Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία αναδείχθηκε εκείνη της διαρκώς ανερχόμενης Έμα Στόουν στο “La La Land” του Ντέιμιαν Σαζέλ, ενώ στους άντρες ξεχώρισε ο Όσκαρ Μαρτίνες για το “El Ciudadano Ilustre” των Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντουπράτ. 

Για το σενάριο του βιογραφικού “Jackie”, γύρω απ' τη ζωή της Πρώτης Κυρίας του Τζ. Φ. Κένεντι, βραβεύτηκε ο Νόα Οπενχάιμ, η γερμανίδα Πάουλα Μπέερ πήρε το βραβείο καλύτερης νεαρής ηθοποιού για την παρουσία της στο “Frantz” του Φρανσουά Οζόν, ενώ το “Λιοντάρι του Μέλλοντος” απέσπασε ένας εκπρόσωπος του αραβικού κόσμου, ο Αλά Εντίν Σλιμ, για την ταινία του “The Last of Us”. Στο τμήμα των Οριζόντων, καλύτερη ταινία αναδείχθηκε το “Liberami” Της Φεντερίκα Ντι Τζιάκομο και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) πήγε στο “A Woman's Life” του Στεφάν Μπριζέ.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε επίσημα με την προβολή της ταινίας του Αντουάν Φουκουά “The Magnificent Seven” που θα δούμε σε λίγες μέρες και στις δικές μας αίθουσες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: