WHBC-GR: Η νέα τοιχογραφία του ΙΝΟ που κοσμεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η νέα τοιχογραφία του ΙΝΟ που κοσμεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Μια νέα τοιχογραφία δημιουργήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έχοντας τίτλο «Stay Away» το σχέδιο απεικονίζει ένα τεράστιο χέρι να δείχνει προς τα κάτω έναν νέο με σκυμμένο το κεφάλι. Έχοντας την χαρακτηριστική ασπρόμαυρη παλέτα με πινελιές από γαλάζιο, το έργο υπογράφει ο ΙΝΟ...

Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με τίτλο «Η Έκφραση της Υγείας Μέσα από την Τέχνη» του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας», η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε ότι αφορά την ηπατίτιδα C, καθώς και την καταπολέμηση του στίγματος που βαραίνει τους πάσχοντες.    

Η Ηπατίτιδα C αποτελεί μια ιάσιμη νόσο που έχει ασυμπτωματικό χαρακτήρα. Στην χώρα μας ζουν πολλοί άνθρωποι με ενεργή χρόνια ηπατίτιδα C, εκ των οποίων μόνο το 20% γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο αναπληρωτής καθηγητής Γαστρεντερολογίας στο ΑΠΘ, Γιάννης Γουλής επισήμανε ότι σήμερα η νόσος θεραπεύεται με αγωγή 3 μηνών.   

Το έργο του ΙΝΟ βρίσκεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ιπποκράτειου και είχε ως απώτερο σκοπό να κατακρίνει την στιγματισμό ανθρώπων των οποίων η διαφορετικότητα δεν οφείλεται σε επιλογή τους.   

facebook / instagram @inoexpo










Δεν υπάρχουν σχόλια: