WHBC-GR: Φεστιβάλ comics: Ραντεβού με υπερήρωες και εξωγήινους (photos-video)

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Φεστιβάλ comics: Ραντεβού με υπερήρωες και εξωγήινους (photos-video)

«Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες», μια διαστημική όπερα με εξωγήινους, ακριβή τεχνολογία που εκτόξευσε το κόστος της παραγωγής στα 180 εκατομμύρια δολάρια για τον πολυμήχανο Ευρωπαίο ανταγωνιστή του Χόλιγουντ Λικ Μπεσόν αλλά και με ευρωπαϊκή σφραγίδα βασισμένη στην ιστορική γαλλική σειρά κόμικς *«Valerian and Laureline»...

«Ψυχοναύτες, τα ξεχασμένα παιδιά», βραβευμένο με βραβείο Γκόγια ισπανικό ανιμέισον, βγαλμένο από τις σελίδες του κόμικ «Psiconautas». «Adama», πολυβραβευμένη γαλλική δραματική περιπέτεια. «Phantom boy», ένα ευαίσθητο υπερηρωικό ανιμέισον, επίσης με γαλλική ψυχή. Οι τίτλοι των προβολών του φετινού Comicdom, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο από τις 7 έως τις 9 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στους γύρω δρόμους, μας ανοίγουν την όρεξη για τη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή των κόμικς.

◙ Το «Phantom boy», ένα υπερηρωικό ανιμέισον με γαλλική ψυχή

Οι παραπάνω τίτλοι ανήκουν στο πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών του φεστιβάλ, με μία εξαίρεση. Το πολυαναμενόμενο μπλοκμπάστερ του Λικ Μπεσόν, με πρωταγωνιστές τους Ντέιν ντε Χάαν, Κλάρα Ντελεβίν, Κλάιβ Οουεν, Ριάνα και Ιθαν Χοκ, θα μας συστηθεί με ένα πρώτο τρέιλερ πριν από την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Ιουλίου σε διανομή της Odeon. Η ιστορία θέλει δύο πράκτορες, επιφορτισμένους με τη διατήρηση της ειρήνης στο σύμπαν, να καλούνται να αντιμετωπίσουν την απειλή μυστηριώδους δύναμης για «την πόλη με τους χίλιους πλανήτες» Αλφα.

Τα υπόλοιπα ανιμέισον, όλα ευρωπαϊκής κοπής, συνυφασμένα με την κουλτούρα των κόμικς, θα τα ανακαλύψουμε μαζί με τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει το Comicdom. Στον πυρήνα των εκθέσεων του φετινού φεστιβάλ είναι η έκθεση «The Best American Comics 2016», αφιερωμένη στη θρυλική, ομότιτλη ετήσια ανθολογία κόμικς. Στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης θα φιλοξενηθούν επιλογές από την πιο πρόσφατη έκδοση της ανθολογίας με έργα σύγχρονων, καταξιωμένων αλλά και Βορειοαμερικανών καλλιτεχνών.

Μαζί οι εκθέσεις «History Repeating (?)», ερώτημα περί των μοτίβων του παρελθόντος, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν Ελληνες κόμιστες, «The art of the video games», «The greek character concepts» και Spotlight on DaNi.

 Το «Adama», μια πολυβραβευμένη δραματική περιπέτεια

Προσκεκλημένοι

Στη 12η χρονιά του το Comicdom συνεχίζει την παράδοση των διεθνών προσκεκλημένων. Υποδέχεται, λοιπόν, τον Βέλγο κομίστα καθώς και δημιουργό του δημοφιλούς βιντεογκέιμ, Μπενουά Σοκάλ, τον πολυβραβευμένο δημιουργό του επιδραστικού κόμικ «Here» και συνεργάτη του περιοδικού «The New Yorker», Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ, τον κριτικό κόμικς, εκπαιδευτικό, επιμελητή εκθέσεων και αρχισυντάκτη της επιτυχημένης ανθολογίας «The Best American Comics», Μπιλ Καρταλόπουλος, τη γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά «Mockingbird» της Marvel, Κέιτ Νιέμζικ, τον Βρετανό δημιουργό της επιτυχημένης μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος «Δον Κιχώτης», Ρομπ Ντέιβις, τον δημιουργό του «Filmish: Ένα εικονογραφημένο ταξίδι στον κινηματογράφο», Εντουαρντ Ρος, καθώς και τον πολυπράγμονα Ισπανό Μαριάνο Σάουρα αλλά και τον ανατρεπτικό Γερμανό Κάι Φάιφερ.

*Το κόμικ «Valerian and Laureline» κέρδισε το ισπανικό βραβείο Γκόγια





Δεν υπάρχουν σχόλια: