WHBC-GR: Ενα ελληνικό χωριό σαν καρτ ποστάλ (pics+video)

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ενα ελληνικό χωριό σαν καρτ ποστάλ (pics+video)

Αυτό το χωριό φαίνεται να είναι «χαμένο στο χρόνο» κι εκπέμπει μια σχεδόν μυστικιστική ατμόσφαιρα...

Η βασική πρωτότυπη παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική διατηρείται, ενώ η μοντέρνα αίσθηση είναι ήπια και διακριτική, αρκετή όμως για να εκπλήξει ευχάριστα όλους τους επισκέπτες. 

Όμορφα χρωματισμένα σπίτια που φωλιάζουν μέσα στην απόκρημνη πλαγιά του λόφου, γεμίζουν το τοπίο με χρώματα πέρα από το κυρίαρχο μπλε και πράσινο. 

Στο μικρό λιμανάκι μπορείτε να δείτε μικρές ψαρόβαρκες και κάποια πολυτελή ελλιμενισμένα σκάφη αναψυχής και στη μικρή πλατεία του χωριού μπορείτε να βρείτε μερικές ταβέρνες και εστιατόρια. Η παραλία της Άσσου είναι όμορφη σκιερή, βοτσαλωτή παραλία που προσφέρει κρυστάλλινα νερά και θέα στον κόλπο.

Η Άσσος, βρίσκεται βόρεια της καταπληκτικής παραλίας του Μύρτου στην Κεφαλλονιά. Αυτό το το μικρό και απομονωμένο χωριό, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού.

Χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, περιβάλλεται από υπέροχο καταπράσινο τοπίο και κατάφυτα δάση. Πεύκα και κυπαρίσσια και τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του Ιονίου, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό και κάνουν την Άσσο ένα ιδανικό σκηνικό για χαλαρωτικές διακοπές.

Στα τέλη του 15ου αιώνα, ένα κάστρο χτίστηκε από το Βενετικό στρατό, προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους από πειρατικές επιδρομές. Το φρούριο ήταν μεγάλης στρατηγικής σημασίας κι έκανε την Άσσο πρωτεύουσα της βόρειας πλευράς του νησιού. Στις μέρες μας, υπάρχουν μόνο ερείπια του τείχους και άλλα μέρη του κάστρου της Άσσου, καθώς και ο ναός του Αγίου Μάρκου.

Για κάποιες δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το σύγχρονο ελληνικό κράτος ως φυλακή. Σήμερα θυμίζει στον επισκέπτη παλιά μεγαλεία. Από τα ερείπια του μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα του Ιόνιου.

 🎥video by Thravel.net



Δεν υπάρχουν σχόλια: