WHBC-GR: Μέσα από τα μάτια μιας φάλαινας στην Ανταρκτική (videos)

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μέσα από τα μάτια μιας φάλαινας στην Ανταρκτική (videos)

Μία εσωτερική ματιά στις συνήθειες και τη ζωή των ρυγχοφαλαινών της Ανταρκτικής κατάφερε να αποσπάσει μία ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Dr. Ari Friedlaender...

Η ομάδα κατάφερε και τοποθέτησε μικροσκοπικές υποβρύχιες κάμερες σε ένα γκρουπ των μεγάλων θηλαστικών με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να κατανοήσουν με ποιο τρόπο το λιώσιμο των πάγων και οι παρεμβάσεις των ανθρώπων στη φύση, επηρεάζει τη ζωή τους.

Ο Friedlaender, από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, δήλωσε ότι με τις πληροφορίες που θα λάβουν από το παραπάνω πείραμα, θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην προστασία του οικοσυστήματός τους.

Οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα θηλαστικά δεν τους προκάλεσαν κάποιο πόνο, ενώ διαθέτουν αισθητήρες και τις εφάρμοσαν στα σώματά τους με ειδικές βεντούζες. Η ομάδα των ερευνητών είχε μόλις δυο ημέρες για να συλλέξει τις πληροφορίες καθώς οι κάμερες έμειναν πάνω στα θηλαστικά για 24 και 48 ώρες.

«Είμαστε στη θέση να αποδείξουμε ότι οι φάλαινες ξοδεύουν πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα για να κοινωνικοποιηθούν, να αναπαυθούν και στη συνέχεια να τραφούν» πρόσθεσε ο Friedlaender. «Οι πληροφορίες από τις κάμερες θα βοηθήσουν να καθορίσουμε με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαστούν μελλοντικά οι φάλαινες από τις αλλαγές στη διατροφής του, την κλιματική αλλαγή, την εμπορική αλιεία και την οξίνιση των ωκεανών», συμπλήρωσε.

Τα βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η WWF Αυστραλίας που βοηθά στη χρηματοδότηση του ερευνητή και της ομάδας του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: