WHBC-GR: «Έφυγε» ο ηθοποιός Σερ Ρότζερ Μουρ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

«Έφυγε» ο ηθοποιός Σερ Ρότζερ Μουρ


Έφυγε σε ηλικία 89 ετών- Ήταν ο τρίτος κατά σειρά Τζέιμς Μποντ....

Πέθανε ο ηθοποιός Σερ Ρότζερ Μουρ (Roger Moore) σε ηλικία 89 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία από καρκίνο, διευκρίνισε σήμερα η οικογένειά του σε ένα δελτίο τύπου.   «Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, Σερ Ρότζερ Μουρ, σήμερα στην Ελβετία έπειτα από μια σύντομη αλλά θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο» έγραψαν τα παιδιά του ηθοποιού. «Η αγάπη που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να την περιγράψουμε με λέξεις» ήταν το μήνυμα της κόρης του Ντέμπορα και των γιων του Τζέφρι και Κρίστιαν στο δελτίο τύπου. 

Έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» για να παγιώσει την φήμη του χάρη στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Ενσάρκωσε τον διάσημο πράκτορα 007 σε επτά ταινίες, από το «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» (Live and Let Die) το 1973 έως το «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» (A view to a kill) το 1985. 
            📷Ο Roger Moore με τη σύζυγό του Luisa. 

Εντούτοις είχε κριθεί «πολύ όμορφος» κι επομένως απορρίφθηκε για τον πρώτο 007 τον «Dr No» (1962). Αφού ο Σον Κόνερι ένιωσε ότι κουράστηκε από τον ρόλο του γόη των μυστικών υπηρεσιών που αγαπούσε ιδιαίτερα τον κίνδυνο και τις γυναίκες, ο Ρότζερ Μουρ πήρε τα ηνία. Αφού εργάστηκε ως μοντέλο στις αρχές της δεκαετίας του '50, υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με την MGM.
Για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ τον είχαν προσεγγίσει αρκετές φορές, αλλά τον απέρριπτε γιατί εργαζόταν στην τηλεόραση και δεν είχε τον χρόνο. Όταν ο Σον Κόνερι αποσύρθηκε οριστικά από τον ρόλο, ο Μουρ ρωτήθηκε ξανά και το 1973 γύρισε την πρώτη ταινία, το «Live and Let Die». Σε περίοδο 12 ετών γύρισε άλλες έξι ταινίες ως Τζέιμς Μποντ, κάτι που πρακτικά τον καθιστά τον μακροβιότερο ηθοποιό στον συγκεκριμένο ρόλο.  

📷Στις 11 Οκτωβρίου 2007, τρεις ημέρες πριν τα ογδοηκοστά του γενέθλια, τιμήθηκε με ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ για το έργο του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. (EPA/PAUL BUCK 
Ως ο «τέλειος τζέντλεμαν» πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» που παίχτηκε από το 1962 έως το 1969. Ο ρόλος του Σάιμον Τέμπλαρ του χάρισε παγκόσμια επιτυχία, η οποία επιβεβαιώθηκε κι από μια άλλη τηλεοπτική σειρά, τους «The Persuaders!» (1971-1972). 
📷Φωτογραφία από τον Ιούλιο του 1953 μαζί με την βρετανίδα τραγουδίστρια Dorothy Squires λίγο μετά τον γάμο τους στο Λονδίνο.(EPA/STF) 
---------------------------
Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1927 στο νότιο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός, η μητέρα του νοικοκυρά. Ο ίδιος θεωρούσε ότι ο σπουδαιότερος ρόλος του ήταν εκείνος που είχε αναλάβει για τη Unicef. Αφού έγινε πρεσβευτής καλής θέλησης της Unicef το 1991, ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο με την ιδιότητα αυτή. 
📷Έγινε πρεσβευτής καλής θέλησης της Unicef το 1991 και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο με την ιδιότητα αυτή. (EPA/PATRICK SEEGER GERMANY OUT) 
-----------------------
Έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Γκστάαντ, προτού μετακομίσει στο καντόνι του Βαλέ, στο Κρανς Μοντάνα, θέρετρο χειμερινών διακοπών που προσελκύει το διεθνές τζετ σετ. Γοητευτικός καρδιοκατακτητής στη μεγάλη οθόνη, ο Σερ Ρότζερ Μουρ είχε πολλές κατακτήσεις στο ωραίο φύλο και στην πραγματική ζωή. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η Ιταλίδα Λουίζα Ματιόλι, η τρίτη του σύζυγος, του χάρισε τρία παιδιά.  
📷Μαζί με την πρώην σύζυγό του, Christina Tholstrup, στο Βερολίνο το 2007. (EPA/JENS KALAENE GERMANY OUT) 

Ο Σερ Ρότζερ Μουρ είχε γράψει δύο βιβλία για την εποχή που υποδυόταν τον Τζέιμς Μποντ και δύο αυτοβιογραφίες, την τελευταία το 2014 με τίτλο «Last Man Standing». Όταν ρωτήθηκε το 2012 ποιος από όλους ήταν ο αγαπημένος του Τζέιμς Μποντ, είχε αλλάξει την επιλογή του από Σον Κόνερι που έλεγε παλιότερα στον Ντάνιελ Κρεγκ.  





Δεν υπάρχουν σχόλια: