WHBC-GR: «Έφυγε» από τη ζωή η μούσα των Rolling Stones, Anita Pallenberg

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

«Έφυγε» από τη ζωή η μούσα των Rolling Stones, Anita Pallenberg

Η Anita Pallenberg (Αννίτα Πάλενμπεργκ), μοντέλο, ηθοποιός, σύντροφος του Κιθ Ρίτσαρντς και μούσα των Rolling Stones, η γυναίκα για την οποία γράφτηκαν τα τραγούδια «Angie» και «You Got the Silver», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών...

Η Pallenberg , που έπαιξε σε δύο θρυλικά φιλμ της δεκαετίας του ’60 και ’70, απασχόλησε τα ΜΜΕ της εποχής λόγω της σχέση της με τρία από τα μέλη των Rolling Stones.

📷Anita Pallenberg + Keith Richards

Είχε γεννηθεί το 1944 στην Ιταλία. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και έγινε διάσημη κάνοντας εξώφυλλα σε περιοδικά όπως η Vogue.

Η σχέση της με τους Rolling Stones ξεκίνησε το 1965, όταν με μια φίλη της τρύπωσε στα παρασκήνια μιας συναυλίας του συγκροτήματος στο Μόναχο. Εκεί γνώρισε τον κιθαρίστα Μπράιαν Τζόουνς, τον οποίο θα άφηνε δυο χρόνια αργότερα για τον Keith Richards -με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά-, ενώ θα είχε μια σύντομη περιπέτεια και με τον Μικ Τζάγκερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Performance» (1970), χωρίς αυτό να επηρεάσει τη μακρόχρονη όσο και θυελλώδη σχέση της με τον Ρίτσαρντς, που θα κρατούσε μέχρι το 1980.

📷Anita Pallenberg + Mick Jagger 

Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Degree of Murder» («Mord und Totschlag», 1967) του Φόλκερ Σλέντορφ, όπου υποδυόταν μια νεαρή γυναίκα που δολοφονεί κατά λάθος τον πρώην εραστή της, ενώ τον επόμενο χρόνο ήταν η θανάσιμη αντίπαλος της Τζέιν Φόντα στην «Barbarella» του Ροζέ Βαντίμ.


📷  Η Anita Pallenberg στην «Barbarella» του Ροζέ Βαντίμ.

📷Είχε παίξει δίπλα στους Σαρλ Αζναβούρ, Μάρλον Μπράντο, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Γουόλτερ Ματάου Μισέλ Πικολί.
Η πιο σημαντική κινηματογραφική στιγμή της καριέρας της ως ηθοποιού, ήταν το ψυχεδελικό «Performance» (1970) των Ντόναλντ Κάμελ και Νίκολας Ρεγκ, όπου συμπρωταγωνιστούσε δίπλα στους Μικ Τζάγκερ και Τζέιμς Φοξ.

Τα τελευταία χρόνια, η Pallenberg είχε κάνει ένα μικρό κινηματογραφικό comeback.
📷Η Anita Pallenberg στα 70  της.




Δεν υπάρχουν σχόλια: