WHBC-GR: "Έφυγε" η Jeanne Moreau, ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα του γαλλικού κινηματογράφου

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

"Έφυγε" η Jeanne Moreau, ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα του γαλλικού κινηματογράφου

Η ηθοποιός Jeanne Moreau, ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός της...

Η ηθοποιός με την αισθησιακή ομορφιά και την απαράμιλλη επιβλητική φωνή, που γοήτευσε τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στα 65 χρόνια της καριέρας της, απεβίωσε στο διαμέρισμα της, διευκρίνισε η Ζαν Οτεσέρ, δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορία του περιοδικού Closer, η οικιακή της βοηθός βρήκε την Jeanne Moreau νεκρή όταν πήγε στις 7.30΄το πρωί στο σπίτι της οδού Φομπούρ Σεντ-Ονορέ για να αρχίσει τη δουλειά της.

📷Jeanne Moreau in Jules et Jim directed by François Truffaut, 1962

Γεννημένη στις 23 Ιανουαρίου του 1928 στο Παρίσι από πατέρα εστιάτορα και αγγλίδα μητέρα, χορεύτρια στο επάγγελμα, η αξέχαστη ερμηνεύτρια του τραγουδιού "Tourbillon" στην ταινία "Jules et Jim" (Ζιλ και Τζιμ") του Φρανσουά Τριφό, γύρισε περισσότερες από 130 ταινίες.

Moreau γοήτευσε τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στα 65 χρόνια της καριέρας της, ανάμεσά τους τον 'Ορσον Γουέλς ("Une histoire immortelle" /"Αθάνατη ιστορία"), τον Λουίς Μπουνιουέλ ( ("Le Journal d'une femme de chambre"/ "Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας"), τον Μικελάντζελο Αντονιόνι ("La notte"/"Η νύχτα"), τον Τζόζεφ Λόουζι ("Eva"'/"Εύα"). Απέσπασε το 1992 το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία "La vieille qui marchait dans la mer" του Laurent Heynemann.

🎥Jeanne Moreau - Miles Davis - Louis Malle - Paris - 1958

Τιμήθηκε το 1960 στις Κάννες για την ερμηνεία της στην ταινία "Moderato Cantabile" ("Μοντεράτο Καντάμπιλε") του Πίτερ Μπρουκ, ενώ υπήρξε η μόνη ηθοποιός που προήδρευσε δύο φορές σε αυτό το κινηματογραφικό φεστιβάλ (το 1975 και το 1995). Επίσης ήταν επανειλημμένα η οικοδέσποινα της τελετής απονομής των βραβείων του φεστιβάλ στη Γαλλική Ριβιέρα.




📷Φωτό: To 1962 περικυκλωμένη από δημοσιογράφους. Είχε ήδη βρεθεί αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Πηγή: Getty Images/Ideal Images


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: