WHBC-GR: La Diva: Η σπουδαία υψίφωνος Dinara Alieva τραγουδάει Maria Callas στο Μέγαρο Μουσικής

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

La Diva: Η σπουδαία υψίφωνος Dinara Alieva τραγουδάει Maria Callas στο Μέγαρο Μουσικής

Στην απόλυτη ερμηνεύτρια όλων των εποχών, στη Μαρία Κάλλας, στην καλλιτέχνιδα που υπηρέτησε με απέραντο σεβασμό και αγάπη την τέχνη του μελοδράματος μέσα από το μοναδικό μουσικό και θεατρικό της ταλέντο, είναι αφιερωμένο το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια», με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης ελληνίδας σοπράνο (1923-1977), με την διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνο Dinara Alieva...


Η υψίφωνος Dinara Alieva φημίζεται για τη βαθιά εκφραστικότητά της και τη σπάνια δραματική χροιά της φωνής της. Θεωρείται σήμερα μία από τις σπουδαιότερες φωνές της εποχής μας, με λαμπρή καριέρα σε κορυφαία λυρικά θέατρα του κόσμου. Είναι σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι και έχει τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο της Βιέννης, του Βερολίνου, της Αγίας Πετρούπολης, του Μονάχου κ.ά. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η βράβευσή της στον Διεθνή Διαγωνισμό Maria Callas-Όπερα.

Θα τραγουδήσει άριες που σφράγισε με την ερμηνεία της η θρυλική ντίβα από εμβληματικές όπερες του ιταλικού ρεπερτορίου, όπως ο Τροβατόρε, η Αΐντα και Η δύναμη του πεπρωμένου του Βέρντι, η Τόσκα και η Μανόν Λεσκώ του Πουτσίνι κ.ά.

Το Γκαλά-Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum με αφορμή την ανακήρυξη του 2017 ως «Έτους Μαρίας Κάλλας» από το ΥΠΠΟΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο του Αφιερώματος του Μεγάρου στη Μαρία Κάλλας, το οποίο άρχισε πέρυσι και ολοκληρώνεται τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018.

  • La Diva: 40 Χρόνια
  • Γκαλά όπερας με την Dinara Alieva
  • 16 Σεπτεμβρίου 2017-21:00
  • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
  • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών -Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης
  • Για περισσότερες πληροφορίες: www.megaron.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: