WHBC-GR: Freddie Mercury: 26 χρόνια χωρίς τον απόλυτο θρύλο της Ροκ (video)

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Freddie Mercury: 26 χρόνια χωρίς τον απόλυτο θρύλο της Ροκ (video)

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 1991. Ο Freddie Mercury, σε ηλικία μόλις 45 ετών, έχανε τη μάχη με το AIDS, μία μόλις μέρα αφού είχε ανακοινώσει επισήμως πως ήταν φορέας του ιού...

Για πολλούς ίσως η πιο χαρισματική φωνή στην ιστορία της ροκ μουσικής, σίγησε για πάντα, αφήνοντας πίσω του όμως μια τεράστια κληρονομιά.

Δεν είναι τυχαίο πως η μουσική των θρυλικών Queen αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, αναλλοίωτη και επίκαιρη, χωρίς να είναι απλά μια vintage νοσταλγία. 

Ο Freddie Mercury γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Ζανζιβάρη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρούκ Μπουλσάρα και ήταν περσικής καταγωγής.

Στα τέλη της δεκαετίας του 60, βρίσκεται πλέον στο Λονδίνο και γίνεται φιλος με τον κιθαρίστα Brian May και τον ντράμερ Roger Taylor. Μαζί ιδρύουν τους Queen. Με το συγκρότημα ο Freddie Mercury συνθέτει μεταξύ πολλών επιτυχιών και το «Bohemian Rhapsody», όπου ακόμα και σήμερα θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο κομμάτι του αιώνα που μας πέρασε.

Ο θάνατός του Freddie Mercury, συγκλόνισε και κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη ως προς την απειλή του AIDS. Ήταν το σημείο καμπής ώστε να αρχίσει ο κόσμος να συνειδητοποιεί πως η μάστιγα του AIDS, αφορά τους πάντες.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freddie Mercury (@__freddiemercury__) στις



Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Τσέχοι, Σουηδοί και Αυστριακοί επιστήμονες, η φωνή του  Freddie Mercury είχε ξεχωριστές δυνατότητες που υπήρχαν μόνο σε τενόρους της όπερας όπως ο Luciano Pavarotti.

♦ Διαβάστε το πόρισμα της μελέτης ΕΔΩ► 



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: