WHBC-GR: Τέλος εποχής για τις ψηφιακές μηχανές Κodak

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος εποχής για τις ψηφιακές μηχανές Κodak


Ο αμερικανικός όμιλος φωτογραφικών ειδών Eastman Kodak, που έχει κηρύξει πτώχευση, έκανε γνωστό ότι θα παύσει την παραγωγή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, προκειμένου να εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και να επικεντρωθεί σε επικερδείς τομείς δραστηριότητας της εταιρείας. Κάνοντας μια αναδρομή πίσω στο χρόνο.. 
 ...να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία Kodak εφηύρε τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές το 1975, οι νέες μηχανές ωστόσο άρχισαν να εξαπλώνονται και να καταστρέφουν την βασική δραστηριότητα της εταιρείας που ήταν η πώληση φίλμ. Ακόμη η χρήση των Smartphones τα τελευταία χρόνια περιόρισε δραματικά τις πωλήσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.



Η Kodak, η οποία κήρυξε πτώχευση τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα κάνει συμφωνίες για τη χρήση του εμπορικού της σήματος από μια άλλη εταιρεία η οποία κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
Η εταιρεία αυτή θα εστιάσει στην παραγωγή εκτυπωτών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις συσκευές εκτύπωσης φωτογραφιών και στα φωτογραφικά εργαστήρια, στα φιλμ και στο φωτογραφικό χαρτί.

Sources of Information :www.newsbomb.gr 




Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήστε το και στους Φίλους σας...!


Δεν υπάρχουν σχόλια: