Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε ο Μιχάλης Γιαννάτος

Ένα τεράστιο κενό στο χώρο της τέχνης άφησε ο Μιχάλης Γιαννάτος ο οποίος πέθανε το βράδυ της Τρίτης (17/9)...

Ο ηθοποιός γεννήθηκε το 1941 στην Κωνσταντινούπολη και σε ηλικία 24 ετών σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.
Ο Μιχάλης Γιαννάτος πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Οι στιγματισμένοι" και στο θεατρικό σανίδι στην παράσταση "Καπετάν Μιχάλης".

Χάρη στην ικανότητά του με τις ξένες γλώσσες, ο Μ. Γιαννάτος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ξένες παραγωγές που γυρίζονταν στην Ελλάδα. Ο ίδιος αναφερόταν με υπερηφάνεια σε αυτό το γεγονός. «Μιλώ πέντε γλώσσες. Ελληνικά, τουρκικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Και όχι απλώς τα μιλώ, μπορώ να παίξω μιλώντας όλες αυτές τις γλώσσες.» 

Έκανε καριέρα στο εξωτερικό παίζοντας σε 27 ξένες παραγωγές όπως στο "Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι"  του (Τζον Μάντεν) στο "Εξπρές του Μεσονυχτίου"(του Αλαν Πάρκερ) αλλά και στο «Μόναχο» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. 

Επιπλέον, έπαιξε σε όλες τις παραγωγές του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και μιλούσε 5 ξένες γλώσσες. Ενώ αξέχαστη ήταν η συμμετοχή του στην ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Μπουλμέτη.

Υπολογίζεται ότι έπαιξε σε 100 ταινίες και ανάλογες σειρές.

Πριν από 1,5 χρόνο είχε αποκαλύψει ότι αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα: "Σαφώς αντιμετωπίζω οικονομικό πρόβλημα. Τα βγάζουμε δύσκολα πέρα. Ευτυχώς, βοηθάει και ο γιος, και κάπως τα καταφέρνουμε".

Επίσης, είχε εκφράσει το παράπονό του για κατάσταση στην Ελλάδα. "Η Ελλάδα αυτή θα είναι, δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα έχει ανθρώπους άχρηστους και ανίκανους, και αν βρεθεί κανένας χρήσιμος, θα τον φάνε, γιατί θα φανεί η γύμνια τους", είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.Δημοσίευση σχολίου