WHBC-GR: Το WWF στο διάστημα! (video)

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το WWF στο διάστημα! (video)


Ο τρόπος ζωής μας έχει βγει εκτός των ορίων του πλανήτη! 

Ο Andre Kiopers, αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Σταθμού (ESA) και πρεσβευτής του WWF στο διάστημα, μας παρουσιάζει έναν όμορφο, αλλά συνάμα τρωτό και ευαίσθητο πλανήτη...



Ο Ολλανδός αστροναύτης Αντρέι Κάιπερς (André Kuipers), από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό  αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο την κατάσταση του πλανήτη: 

«Έχουμε μόνο μια Γη στη διάθεσή μας. Από εδώ ψηλά μπορώ να δω το αποτύπωμα της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανόμενων των δασικών πυρκαγιών, της ρύπανσης του αέρα και της διάβρωσης του εδάφους – προβλήματα που αντικατοπτρίζονται στη φετινή έκδοση του Ζωντανού Πλανήτη», τονίζει ο Κάιπερς και συνεχίζει: «Παρόλο που ασκούνται μη βιώσιμες πιέσεις στον πλανήτη, έχουμε τη δυνατότητα να σώσουμε τη Γη μας όχι μόνο για το δικό μας καλό, αλλά πάνω από όλα για το καλό των ερχόμενων γενεών».

Η φετινή έκθεση δίνεται στη δημοσιότητα μόλις 5 εβδομάδες πριν από τη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Ρίο (Rio+20). 20 χρόνια μετά την πρώτη Συνδιάσκεψη της Γης κράτη, επιχειρήσεις και κοινωνία των πολιτών έχουν μια μοναδική ευκαιρία για να επιβεβαιώσουν ξανά τη δέσμευσή τους για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Ο «Ζωντανός Πλανήτης 2012» καταδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. 

Περισσότερες πληροφορίες:
Θεοδότα Νάντσου, Συντονίστρια Δράσεων Περιβαλλοντικής Πολιτικής, 210-3314893, tnantsou@wwf.gr, 698 2471722
Μαρίτα Παντέρη, Υπεύθυνη Τύπου, 210-3314893, 698 2471724, m.panteri@wwf.gr

http://www.wwf.gr/







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: