WHBC-GR: Η νέα γενιά της όπερας τραγουδά για τη Μ. Κάλλας

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Η νέα γενιά της όπερας τραγουδά για τη Μ. Κάλλας























Συμμετέχουν η σοπράνο Dinara Alieva από το Αζερμπαϊζάν, η μέτζο σοπράνο από την Αρμενία ο τενόρος (Γιάεσιγκ Λι) και ο βαρύτονος Jung-Hyun Moon...


Για 32η συνεχή χρονιά το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο τιμά τη μνήμη της μεγάλης Μαρίας Κάλλας -σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, στις 20.30- με μία ξεχωριστή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην οποία θα πάρουν μέρος τέσσερις από τους νεότερους καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού, που αποτελούν το νέο δυναμικό της όπερας σε όλο τον κόσμο και οι οποίοι έχουν βραβευτεί κατ΄ επανάληψη σε διεθνείς διαγωνισμούς και βέβαια στον Διεθνή Διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας. Αλλωστε, σκοπός του Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας δεν είναι μόνο η ανάδειξη νέων μουσικών αλλά και η προώθησή τους σε διεθνείς σκηνές.
Το πρόγραμμα που θα ερμηνεύσουν περιλαμβάνειτις ομορφότερες άριες, ντουέτα και σύνολα
από όπερες των G. Verdi, G. Rossini, G. Donizzetti και G. Puccini. Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τους τέσσερις αυτούς νέους καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού, που αποτελούν το νέο δυναμικό της όπερας σε όλο τον κόσμο, θα συνοδεύσει η «Ορχήστρα των Χρωμάτων» υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη.




Article: imerisia .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: