WHBC-GR: Στη Στέγη για δεύτερη χρονιά

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Στη Στέγη για δεύτερη χρονιά


Ο Βιοπαλαιστής του Λάκη Λαζόπουλου στο «Θέατρον»..


«Οι Έλληνες είμαστε πέντε σκαλοπάτια πριν ανεβούμε στη στέγη. Η χρονιά θα χαρακτηριστεί από αυτού του είδους την κίνηση: το ανέβασμα στη στέγη», τόνισε ο Λάκης Λαζόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για τη χθεσινή πρεμιέρα της παράστασης «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη» που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου (Πειραιώς 254).

Ο σκηνοθέτης, κειμενογράφος και πρωταγωνιστής του έργου με το γνωστό ύφος είπε επίσης: «Ο Έλληνας έχει την αυταπάτη του... χασάπη: Ενώ ξέρει ότι το κρέας είναι σάπιο, επειδή ο χασάπης φορά καινούργια ποδιά, πηγαίνει και αγοράζει. Και είμαστε ένας λαός που τρώει σάπιο κρέας. Δεν αλλάζουμε, δεν εξελισσόμαστε, δεν ανατρέπουμε. Δεν προχωράμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται αλλαγές, αλλά λες και υπάρχει ένας καταστροφικός άξονας στους ανθρώπους. Ενώ θέλουν να σωθούν, η αυτοκαταστροφή τούς τραβάει προς τα κάτω».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τιμές των εισιτηρίων που κατέβηκαν κι άλλο γιατί ένα μέρος της παραγωγής καλύφθηκε από πέρυσι, ως απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου προς «όσους σχολιάζουν το εισιτήριο για το "Βιοπαλαιστή", ενώ παθαίνουν μουγκαμάρα όταν μιλούν για άλλους χώρους, όπου τα εισιτήρια κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ».
«Στην Ελλάδα δεν ρωτούν ούτε τους ποδοσφαιριστές, ούτε τους μπασκετμπολίστες, ούτε τους επιχειρηματίες τι λεφτά βγάζουν. Μόνο τους καλλιτέχνες», κατέληξε ο κ. Λαζόπουλος και έδωσε το λόγο στη Χρύσα Ρώπα χαρακτηρίζοντας την ερμηνεία της ως μια από τις καλύτερες φετινές.

Η πρωταγωνίστρια με τη σειρά της ευχαρίστησε τον Λαζόπουλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: