WHBC-GR: Ένας αλλιώτικος ήλιος ο αυτό που συνηθίσαμε (+VIDEO)

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ένας αλλιώτικος ήλιος ο αυτό που συνηθίσαμε (+VIDEO)

H (NASA) Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έβγαλε προς τα έξω τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες του ήλιου που τράβηξε το νέο δορυφορικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής SDO (Solar Dynamics Observatory)..

Στόχος του οποίου είναι να δώσει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να προβλέπουν τις επερχόμενες καταστροφικές ηλιακές καταιγίδες στο μέλλον, ακόμη δεν έδωσαν λεπτομέρειες όμως οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ήδη μαθαίνουν νέα πράγματα από τις παρατηρήσεις του νέου δορυφόρου που εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο πάνω σε ένα πύραυλο "Άτλας" και ήδη έστειλε προς την Γη εντυπωσιακές έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και σύντομα βίντεο-κλιπ.

Οι πρώτες θεαματικές φωτογραφίες και τα πρώτα βίντεο του Solar Dynamics Observatory, δείχνουν μεγάλες εκρήξεις στον ήλιο και αέρια εξάρματα που ξεπηδούν από την επιφάνειά του.

Οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι η αποστολή του δορυφόρου θα φέρει πραγματική επανάσταση στις γνώσεις μας για την φυσική του ήλιου, με τον ίδιο τρόπο που το διαστημικό τηλεσκόπιο "Χαμπ" έριξε νέο φως στην αστρονομία και την κοσμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: