WHBC-GR: Ερέτρια.Ματίες σε μια αρχαία πόλη, στο Εθνικό Αρχαιλογικό Μουσείο

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ερέτρια.Ματίες σε μια αρχαία πόλη, στο Εθνικό Αρχαιλογικό Μουσείο

Περιοδική έκθεση με τίτλο "Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη" φιλοξενεί από τις 26 Απριλίου έως τις 25 Αυγούστου 2010 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκθεση περιλαμβάνει 437 αρχαία αντικείμενα και διαρθρώνεται σε τέσσερις ενότητες...

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την ΙΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και με την πρωτοβουλία της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, αφηγείται το παρελθόν της πόλης της Ερέτριας και της κεντρικής Εύβοιας από τις απαρχές μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Σκοπός της έκθεσης είναι μια ζωντανή και πρωτότυπη παρουσίαση της ζωής μιας αρχαίας ελληνικής πόλης μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών, σχεδιαστικές αναπαραστάσεις, μακέτες και προβολές βίντεο. Η έκθεση πραγματοποιείται με δαπάνες της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, η οποία αποτελεί τη μοναδική μόνιμη αρχαιολογική αποστολή εκτός των συνόρων της Ελβετίας. Από την ίδρυσή της, το 1964, ανασκάπτει και μελετά τα κατάλοιπα της αρχαίας Ερέτριας στην Εύβοια. Όλα τα κτίρια, τα οποία έχουν διερευνήσει Ελβετοί αρχαιολόγοι, έχουν συντηρηθεί και τα περισσότερα είναι επισκέψιμα για το κοινό.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο:Τοσίτσα 1, Αθήνα 10682 ,τηλ: 2108217724
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:Δευτέρα: 13:30-20:00 ,Τρίτη-Κυριακή: 08:30-15:0

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: