WHBC-GR: Μυστήριο με ραδιόφωνο που παίζει ειδήσεις από τον... Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μυστήριο με ραδιόφωνο που παίζει ειδήσεις από τον... Β Παγκόσμιο Πόλεμο.


Δεν είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα., δεν έχει μπαταρίες δεν φορτίζει ηλιακά κι όμως ένα ραδιόφωνο 70 ετών μεταδίδει τραγούδια και ειδήσεις που χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!..

Συγκεκριμένα, το «στοιχειωμένο» ραδιόφωνο φιλοξενείται σε κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκωτίας και τις τελευταίες μέρες έχει στην κυριολεξία αναστατώσει όλη την περιοχή!
Σύμφωνα με τους αυτήκοους μάρτυρες, από τη συσκευή ακούγονται αφιερώματα στον Ουίνστον Τσόρτσιλ υπό τη μουσική υπόκρουση της μουσικής του Glen Miller!

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, υποστηρίζουν ότι ακούνε, ραδιοφωνικές εκπομπές που μεταδίδουν νέα από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, ομιλίες του Τσώρτσιλ και ήχους από την μπάντα του Glenn Miller- μουσικού που πέθανε το 1944!

Όπως λένε, η μετάδοση γίνεται σε τυχαίες μέρες και ώρες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μισή ώρα!

Ο Bob Sutherland, διαχειριστής του κέντρου πολιτιστικής κληρονομιάς, δηλώνει ότι η συσκευή έχει εξεταστεί από τεχνικούς, οι οποίοι αδυνατούν να εξηγήσουν αυτό που συμβαίνει!

"Δεν είναι μόνο ένας από εμάς που έχει ακούσει με τα αυτιά του τις εκπομπές! Σχεδόν όλοι όσοι μπαίνουμε εδώ μέσα, έχουμε γίνει μάρτυρες έστω και για μία φορά. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι, δεν θα διακινδυνεύαμε να ρεζιλευτούμε λέγοντας ψέματα δημοσίως!",προσθέσε.

molemou1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: