WHBC-GR: " Το μήλο κάτω από την μηλιά πέφτει "..!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

" Το μήλο κάτω από την μηλιά πέφτει "..!


Τα παιδιά του δημιουργού των Muppet ακολουθούν τα χνάρια του πατέρα τους Ποιός είναι ο Κέρμιτ; Τί είναι η Μις Πίγκι; Ο δημιουργός των περίφημων Muppet θα πάθανε σοκ εάν έβλεπε τί συμβαίνει με την εταιρία του 20 χρόνια μετά το θάνατο του; Ή μήπως συμβαίνει αυτό ακριβώς που περίμενε και επιθυμούσε από τα παιδιά του στον έλεγχο της εταιρίας;..

Ο Χένσον, ο δημιουργός των αξιαγάπητων χαρακτήρων του Muppet πέθανε το 1990 και το 2004 τα δικαιώματα των βασικών χαρακτήρων του σώου, ο Κέρμιτ και η Μις Πίγκι, πουλήθηκαν στην εταιρία Ουώλτ Ντίσνεϊ.

Αλλά η θρυλική εταιρία παραγωγής κυρίως παιδικών ταινιών θα ήταν περισσότερο ευτυχής εάν γνώριζε εξαρχής ότι τα πέντε παιδιά του Χένσον θα συνέχιζαν από εκεί που σταμάτησε ο πατέρας τους.

Οι αδελφοί Χένσον δημιούργησαν νέους αυθεντικούς χαρακτήρες, όπως "ο Σιντ, το παιδί επιστήμονας", ειδική έκδοση του οποίου σε μιούζικαλ κυκλοφορεί στις 21 Ιουνίου, καθώς επίσης και μια νέα παραγωγή της ταινίας που είχε γυρίσει ο Χένσον το 1982 με τίτλο "Dark Crystal", σε 3D.

Η Λάιζα Χένσον, η κόρη του δημιουργού των Muppet και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Jim Henson Co., και ο αδελφός της Μπράιαν, πρόεδρος της ίδιας εταιρίας, θεωρούν ότι η δημιουργία τρισδιάστατων ταινιών είναι η φυσική εξέλιξη της εταιρίας.

Η ίδια δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος του πατέρα της ήταν, πριν πεθάνει, να προχωρήσει στην παραγωγή ταινιών 3D, κινουμένων σχεδίων με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και γενικά στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην παραγωγή παιδικών ταινιών.

"Ο πατέρας μας ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του και είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε και κατευθύναμε την εταιρία εκεί που εκείνος είχε επιλέξει. Πραγματικά πιστεύω ότι η τρισδιάστατη τεχνολογία συνεχώς θα βελτιώνεται", προσέθεσε.

Το επόμενο βήμα της εταιρίας είναι η παραγωγή της ταινίας "The Power of the Dark Crystal" που θα γίνει στην Αυστραλία με παραγωγούς τη Λάιζα και τον Μπράιαν Χένσον και τη χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά μεθόδων.

ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: