WHBC-GR: Την πρώτη ημέρα του θερινού ηλιοστασίου χαιρέτισαν οι " παγανιστές " στο Stonehenge (Video+photos)

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Την πρώτη ημέρα του θερινού ηλιοστασίου χαιρέτισαν οι " παγανιστές " στο Stonehenge (Video+photos)


Salisbury, Αγγλία Η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού είναι εδώ. Το θερινό ηλιοστάσιο άρχισε και χιλιάδες ειδωλολάτρες και παγανιστές χόρεψαν και απόλαυσαν την Δευτέρα μια λαμπρή ανατολή του ηλίου στο Stonehenge...

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ολο και περισσότεροι συγκεντρώνονταν γύρω από τις αρχαίες πέτρες και στον κύκλο του Stonehenge , για να γιορτάσουν την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου .
Περίπου 20.000 γέμισαν την πεδιάδα του Salisbury , στη Νότια Αγγλία , για να δουν την ανατολή του ηλίου στις 4:52 π.μ. ( 1152EST ), μετά από το καθιερωμένο ετήσιο ολονύχτιο πάρτυ.


Καθώς ανέτειλε ο ήλιος, μια γυναίκα που ανέβηκε σε ένα βράχο στο κέντρο κύκλου και φύσηξε ένα κέρατο , χαιρετίζοντας στη μεγαλύτερη μέρα του έτους στα βόρεια του ισημερινού ενω τύμπανα ντέφια και ζητωκραυγές αντήχησαν στο παρασκήνιο.

" Σημαίνει πολλά για εμάς "... δήλωσε η Victoria Campbell ,(παγανίστρια) φορώντας ένα ζευγάρι λευκά φτερά αγγέλου και έχοντας ένα μπουκέτο από πολύχρωμα λουλούδια στα μαλλιά της.

«Είναι εκπληκτικό », δήλωσε ο Stewart Dyer , ένας 43χρονος " Το να είμαι εδώ και να χορεύω ανάμεσα στις πέτρες και να τις αγγίζω είναι υπέροχο.!





Δεν υπάρχουν σχόλια: