WHBC-GR: Οι Beatles στο iTunes Store της Apple

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οι Beatles στο iTunes Store της Apple


Στο «ρυθμό» των επιτυχιών των Beatles θα κινείται σύντομα το iTunes Store, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής του κόσμου...


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Apple.com, με δελτίο τύπου μετά από χρόνια σχετικών φημών. Παράλληλα όμως, αναμένεται και η ανακοίνωση μίας «επαναστατικής» αλλαγής στη λειτουργία του iTunes, για την οποία το Ίντερνετ έχει γεμίσει προβλέψεις και εικασίες.

Η εξέλιξη αυτή ήταν καρπός των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των στελεχών της Apple, των δικαιούχων της μουσικής των Beatles και της δισκογραφικής εταιρείας EMI. Η προσπάθεια πάντως της Apple να συμπεριλάβει στο iTunes τον κατάλογο των Beatles έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2000.

Η συμφωνία μεταξύ Apple και Beatles αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στις πωλήσεις των δίσκων του θρυλικού συγκροτήματος, αλλά και στα έσοδα της εταιρείας.

Το iTunes βρίσκεται εγκατεστημένο σε 125 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και κατέχει το 70% του μεριδίου της αγοράς στις online πωλήσεις μουσικής.

apple.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: