WHBC-GR: Freddie Mercury: Τα βίντεο – σταθμοί του ροκ μύθου

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Freddie Mercury: Τα βίντεο – σταθμοί του ροκ μύθου

Το εντυπωσιακό σημερινό doodle του Google - ίσως το πιο ευρηματικό από όλα - είναι αφιερωμένο στην 65η επέτειο της γέννησης του ανθρώπου που άλλαξε με την αισθητική και το ταλέντο του την ιστορία της ροκ μουσικής...


Ο λόγος για τον τραγουδιστή των Queen Freddie Mercury, έναν από τους σημαντικότερους frontmen των τελευταίων δεκαετιών.

Ο αιφνίδιος θάνατός του από AIDS το 1991 (μία ημέρα αφού είχε ανακοινώσει δημοσίως πως έπασχε από τη νόσο), του εξασφάλισε μια θέση στο πάνθεον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, στην οποία επέδρασε καταλυτικά γράφοντας και ερμηνεύοντας τραγούδια που έμειναν στην ιστορία. Αν ζούσε σήμερα, θα γιόρταζε τα 65α γενέθλιά του.

1975. Το Bohemian Rhapsody από το άλμπουμ A Night at the Opera, κυκλοφορεί σαν single και προκαλεί πανικό πουλώντας παραπάνω από ένα εκατομμύριο κόπιες μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Το τραγούδι αποτελείται από τρία μέρη: μια μπαλάντα που τελειώνει σε κιθαριστικό σόλο, ένα πέρασμα από… όπερα και ένα hard rock κλείσιμο.


Το ίδιο έτος, ο Mercury εκπληρώνει ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα, ερμηνεύοντας το Bohemian Rhapsody μαζί με το Royal Ballet στο Royal Coliseum.


1980. Αν και η εμπορική επιτυχία των Queen έχει μειωθεί, η ζωντανή τους εμφάνιση στα πλαίσια του Live Aid στο στάδιο του Wembley μένει στην ιστορία ως ένα από τα σπουδαιότερα live όλων των εποχών. Στο βίντεο που ακολουθεί παραπάνω από εκατό χιλιάδες θαυμαστές χτυπούν ρυθμικά τα χέρια τους στο τραγούδι Radio Gaga.


1986. Η τελευταία συναυλία των Queen με τον Freddy Mercury στο πάρκο Knebworth στην Αγγλία.


1992. Τα υπόλοιπα μέλη των Queen αποτίουν φόρο τιμής στον Freddie Mercury στο στάδιο Wembley σε μια συναυλία στην οποία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως ο Elton John. Στο βίντεο ο ίδιος τραγουδάει το "The Show Must Go On".


in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: