WHBC-GR: Ακόμα ένα μετέωρο βιντεοσκοπήθηκε από τη NASA στον ουρανό της Ατλάντα

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ακόμα ένα μετέωρο βιντεοσκοπήθηκε από τη NASA στον ουρανό της Ατλάντα


Ατλάντα:Λίγες ημέρες μετά την πτώση ενός μετέωρου πάνω από το Μάτσου Πίτσου στο Περού, κάμερες της NASA κατέγραψαν ακόμα μια λαμπερή πύρινη μπάλα, αυτή τη φορά στο νυχτερινό ουρανό της Ατλάντα.
Χάρη σε ένα δίκτυο καμερών που επαγρυπνούν για πτώσεις μετέωρων και μετεωριτών, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία μπόρεσε να καταγράψει το φαινόμενο από πολλά διαφορετικά σημεία....

Οι υπολογισμοί της NASA δείχνουν ότι ο διαστημικός βράχος πέρασε πάνω από την Ατλάντα σε ύψος 105 χιλιομέτρων, κοντά στο επίσημο όριο του Διαστήματος.
Κινούμενο με την εξωφρενική ταχύτητα των 85.000 χιλιομέτρων ανά ώρα, το μετέωρο εξαφανίστηκε κάπου ανάμεσα στις πόλεις του Στόκμπριτζ και του ΜακΝτόνοου.

Το συγκεκριμένο βίντεο προέρχεται από κάμερα της NASA στο Κάρτεσβιλ της Τζόρτζια, σχετικά κοντά στην Ατλάντα.
«Το μετέωρο ήταν υπερβολικά φωτεινό και η κάμερα δεν μπορούσε να εντοπίσει το κέντρο της φωτεινής κηλίδας.

Για τον προσδιορισμό του απαιτείται ανάλυση με το χέρι» δήλωσε ο Μπιλ Κουκ, επικεφαλής του Γραφείου Περιβάλλοντος Μετεωροειδών της NASA.«Μετεωροειδή» ονομάζονται οι διαστημικοί βράχοι που ετοιμάζονται να εισέλθουν στην γήινη ατμόσφαιρα.

Όσοι εξαερωθούν πριν φτάσουν στο έδαφος ονομάζονται μετέωρα, ενώ αν καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την επιφάνεια ονομάζονται μετεωρίτες.Σε περίπτωση που τύχει να δείτε κι εσείς μια πύρινη γραμμή στον ουρανό, μπορείτε να ελέγξετε αν η NASA κατέγραψε το φαινόμενο στην ειδική υπηρεσία της.


Ο βράχος από το Διάστημα κάηκε στην ατμόσφαιρα
πριν φτάσει στο έδαφος (Φωτογραφία: NASA )[in.gr]
http://www.youtube.com/watch?v=

Δεν υπάρχουν σχόλια: