WHBC-GR: ΗΠΑ: «Φωτιές» ανάβει παιδικό βιβλίο ζωγραφικής (+video)

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: «Φωτιές» ανάβει παιδικό βιβλίο ζωγραφικής (+video)


www.onlycy.com/
Ένα παιδικό βιβλίο ζωγραφικής για την δέκατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους μουσουλμάνους των ΗΠΑ, που κατηγορούν τον συγγραφέα ότι προσπαθεί να υποκινήσει την ισλαμοφοβία...

Το 36σέλιδο βιβλίο με τίτλο «We Shall Never Forget 9/11 – The Kids’ Book of Freedom» περιλαμβάνει εικόνες από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους. Επίσης σε μια σελίδα του γίνεται αναπαράσταση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα να κρύβεται πίσω από μια γυναίκα τη στιγμή που πυροβολούν οι Αμερικανοί στρατιώτες.

«Παιδιά, η αλήθεια είναι πως αυτές οι τρομοκρατικές πράξεις διαπράχθηκαν από εξτρεμιστές ισλαμιστές μουσουλμάνους που μισούν την ελευθερία», γράφει το βιβλίο.

Οι ηγέτες των αμερικανών μουσουλμάνων κατηγορούν το βιβλίο ότι δεν διαχωρίζει με σαφήνεια τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις επιθέσεις από τους πιστούς στο Ισλάμ.

«Είναι δυσφημιστικό, μισητό και απολύτως ακατάλληλο για παιδιά ή για τον οποιονδήποτε», τόνισε η Αμινά Σαρίφ του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων, η οποία επισημαίνει πως η φράση «ριζοσπαστικοί εξτρεμιστές μουσουλμάνοι» εμφανίζεται δέκα φορές στο βιβλίο.

Από την πλευρά του ο Γουέιν Μπελ συγγραφέας του βιβλίου ζωγραφικής που έχει πουλήσει ήδη 10.000 αντίτυπα, επισημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό στις σελίδες του.

«Πρόκειται για την ιστορία, την πραγματικότητα», δήλωσε στο CNN. «Αυτό το βιβλίο δεν σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Μιλάμε για 19 αεροπειρατές που ήρθαν εδώ και δολοφόνησαν χιλιάδες ανθρώπους», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: