WHBC-GR: Τι είναι το νέο ελικόπτερο του Google και πως θα μας βγάλει από την κρίση

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τι είναι το νέο ελικόπτερο του Google και πως θα μας βγάλει από την κρίση


Τι είναι η νέα υπηρεσία της Google και πως θα την αξιοποιήσουμε για εξοικονομήσουμε χρήματα.

Την υπηρεσία Google Maps την ξέρεις. Εκείνο το μαγικό iPhone App που του πληκτρολογείς Themistokleouss σε άπταιστα greeklish, αυτό καταλαβαινει Θεμιστοκλέους και σου βγάζει άλλη πινέζα αν είσαι Εξάρχεια ή αν είσαι Γλυφάδα. Μπορείς να το έχεις δει και σε PC, να συνοδεύει υπηρεσίες καταλόγου και πληροφορίες θέσης σε αγγελίες.

Λοιπόν τώρα απέκτησε και ελικόπτερο.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συνδυασμό του Google Earth με το Google Maps και σου κάνει playback μιας διαδρομής από αέρος αντί από εδάφους.



Για να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία πληκτρολογείς τη διαδρομή και πατάς το κουμπί 3D δίπλα στις οδηγίες στο αριστερό μέρος της οθόνης αρκεί να υπάρχει κάλυψη για την συγκεκριμένη περιοχή.

Πατάς ας πούμε Αθήνα Θεσσαλονίκη και αυτό σου υπολογίζει τη διαδρομή ξεκινώντας από την θέση σου.
Το πρώτο που θα δεις είναι μια κίτρινη επισήμανση ότι η διαδρομή έχει διόδια (understatement of the year που λένε και οι Άγγλοι) και το δεύτερο μια μπλε γραμμή πάνω στο χάρτη που είναι η διαδρομή σου.

3D κουμπί προς το παρόν δε θα βρεις -όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο- και γι' αυτό εδώ στο ΜΕΝ 24 αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι πιο χρήσιμο από το να σου γράψουμε για μια υπηρεσία που είναι ακόμα στα γεννοφάσκια της.

Στίψαμε το κεφάλι μας, μιλήσαμε με ειδικούς της πολιτικής προστασίας και παράγοντες του υπουργείου οικονομικών για να δούμε πως θα μπορούσαμε να την αξιοποιήσουμε μελλοντικά για να εξοικονομηθούν χρήματα για το ελληνικό δημόσιο.

Ιδού το αποτέλεσμα!

Virtual αεροδιακομιδές

Super Puma και αηδίες κομμένα. Προτείνουμε την κατάργηση τους και τη διεξαγωγή όλων των αεροδιακομιδών με τα ελικόπτερα της Google. Ετσι θα εξοικονομηθούν δαπάνες καυσίμων και συντήρησης, θα μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων από αεροδιακομιδές σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα απαλλαγεί το δημόσιο από την καταβολή βαρέων και ανθυγιεινών!

Ούτως ή άλλως ,3 στις 10 διακομιδές του ΕΚΑΒ θεωρούνται αχρείαστες ενώ η υπηρεσία θα δέσει ούτως ή άλλως με τη virtual υγειονομική περίθαλψη.

Υπολογιζόμενο όφελος: 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Easy Αεροπυρόσβεση

Αν και έχει περάσει η περίοδος της υψηλής επικινδυνότητας και είναι ακόμα νωρίς, προτείνουμε οι επιτελείς της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας να καταστρώσουν από τώρα τα επιχειρησιακά τους σχέδια για το επόμενο καλοκαίρι και να είναι έτοιμη για μια χρονιά easy αεροπυρόσβεσης.

Αυτό σημαίνει κατάσβεση πυρκαγιών χωρίς νερό, χωρίς πιλότους, χωρίς καύσιμα αλλά μόνο με τα εναέρια μέσα Google Maps: Eικονικές πτήσεις πάνω από φλεγόμενες περιοχές και εικονικές ρίψεις.

Υπολογιζόμενο όφελος: 90 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Κατάργηση του #GAP Force One

Τέρμα τα πολυδάπανα ταξίδια του Πρωθυπουργού και τα ταξίδια της χλιδής. O ΓΑΠ και οι τριανταμελείς υπουργικές συνοδείες μπορούν πλέον να κάθονται στο Καστρί και να επισκέπτονται τις Ευρωπαικές πρωτεύουσες και τη Washinghton από την άνεση της πολύτελούς κατοικίας του. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ενώ εξοικονομούνται 50 χιλιάδες περίπου ευρώ ανά αποστολή. Ακόμα και η Τρόικα θα εκτιμήσει την περικοπή δαπανών εκταμιεύοντας τις πολυπόθητες δόσεις.

Υπολογιζόμενο όφελος: Ανω των 10 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως

Φυσικά όλα τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν μπορούν να διατεθούν για άλλους κοινωφελείες σκοπούς όπως την από αέρος αστυνόμευση διαδηλώσεων, την αγορά χημικών και δακρυγόνων, τη αγορά ενός Σκανδιναβού μπακ (έχουν αποδειχτεί λεφτά στην τράπεζα με την εξαίρεση του Μπίαρσμιρ) για τον Παναθηναικό, την ενίσχυση του Θόδωρου Πάγκαλου ενόψει της έκτακτης εισφοράς, την εξεύρεση νέου πορτιέρο στη θέση του Κοντστάντσο για τον Ολυμπιακό και τόσα άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: