WHBC-GR: Αυλαία για την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αυλαία για την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης

Πέφτει η αυλαία για την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από 32 χρόνια αδιάλειπτης θεατρικής δημιουργίας...


Η... παρα-κρατική, όπως τα λογοπαίγνια την ήθελαν, σκηνή της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε αυτήν του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος (ΚΘΒΕ), αναστέλλει τη λειτουργία της από τις αρχές του 2012, του έτους δηλαδή που η πόλη θα εορτάζει ποικιλοτρόπως τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.


Στην κατάληξη αυτή οδηγήθηκε η σκηνή, κυρίως λόγω της διακοπής της κρατικής επιχορήγησής της την τελευταία διετία. Τέλος εποχής Το «τέλος εποχής» για την Πειραματική Σκηνής της Τέχνης ή, όπως κατά καιρούς χαρακτηρίστηκε, «Θέατρο Τέχνης της Θεσσαλονίκης», γνωστοποίησε χθες ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης, ο ίδιος άνθρωπος που το 1979 είχε την πρωτοβουλία της ίδρυσής της, ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου.

Σε αυτά τα 32 χρόνια η Σκηνή παρουσίασε περισσότερα από 100 έργα, κάποια σε πανελλήνια πρώτη, περιόδευσε σε όλη τη χώρα, ενώ συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού, διοργάνωσε το διεθνές φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη», ενώ τιμήθηκε με το βραβείο της Ενωσης Ελλήνων Κριτικών για τη συμβολή της στην καλλιτεχνική ανάπτυξη της περιφέρειας. Παραστάσεις 
Η σκηνή θα λειτουργεί έως και τις αρχές του νέου έτους.

Για το διάστημα αυτό έχουν προγραμματιστεί οι παραστάσεις: - «Πανικός στα παρασκήνια» του Κεν Λούντβιχ (2 Δεκ.) - «Το νερό της ζωής» (βασισμένο στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ) (8 Δεκ.) - «Κάνε άλμα πιο γρήγορο απ' τη φθορά» (συμπαραγωγή με το τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ) (14, 15 Δεκ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: