WHBC-GR: Γελοίες Μηνύσεις - Όταν ο Νόμος Γίνεται Παιχνίδι

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γελοίες Μηνύσεις - Όταν ο Νόμος Γίνεται Παιχνίδι


Κάποια παραδείγματα από ανθρώπους που είδαν τον νόμο σαν έναν εύκολο τρόπο για να βγάλουν λεφτά... με δικαστικές μάχες που ήταν από πριν καταδικασμένες σε αποτυχία...

• Το 1991 ο Richard Overton μήνυσε την εταιρεία παραγωγής μπύρας Anheuser-Busch (διανομείς της Budweiser) για «παραπλανητική διαφήμιση» όπως αυτή ορίζεται.... .


...από τους νόμους της πολιτείας του Michigan των ΗΠΑ. Η καταγγελία αναφερόταν σε παραπλανητικές διαφημίσεις που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων όμορφες γυναίκες σε τροπικό σκηνικό που έρχονταν στη ζωή για δύο άντρες που οδηγούσαν ένα φορτηγό της Anhauses-Busch. Επιπλέον, ο Overton μήνυσε την εταιρεία ισχυριζόμενος ότι οι παραπλανητικές διαφημίσεις του έφεραν ψυχολογικές διαταραχές και ζημιά 10000 δολαρίων. Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις κατηγορίες. 

• Το 1995 ο Robert Lee Brock μήνυσε τον εαυτό του ζητώντας 5 εκατομμύρια δολάρια. Ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τα ίδια του τα ανθρώπινα δικαιώματα αφήνοντας τον εαυτό του να μεθύσει και να διαπράξει εγκλήματα χάρη στα οποία ήταν κλεισμένος στη φυλακή υπηρετώντας 23 έτη φυλάκισης. Γιατί το έκανε αυτό; Υπολόγισε ότι αφού όντας φυλακισμένος δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό, η πολιτεία θα το πλήρωνε για αυτόν! Το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση. 

• Το 2001 η Linda Sanders και άλλα μέλη οικογενειών μαθητών – θυμάτων ενός συμμαθητή τους που μπήκε στην τάξη και πυροβολώντας σκότωσε αριθμό συμμαθητών του, μήνυσαν 25 εταιρείες παραγωγής ταινιών και βίντεο παιχνιδιών για 5 δις δολάρια με τον ισχυρισμό ότι αν δεν υπήρχαν ταινίες σαν το “Basketball Diaries” και παιχνίδια σαν το “Doom”, “Duke Nukem”, “Quake”, “Mortal Kombat”, “Resident Evil” και “Final Fantasy”, το περιστατικό δεν θα συνέβαινε ποτέ άρα οι εταιρείες αυτές είχαν μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο των παιδιών τους. Το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεσή τους και κλήθηκαν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα των εταιρειών. 

• Το 2006 ο Allen Heckard μήνυσε τον Michael Jordan και τον ιδρυτή της Nike Phil Knight για 832 εκατομμύρια δολάρια ισχυριζόμενος ότι υπέφερε μεγάλο ψυχικό βάσανο επειδή ο κόσμος πολύ συχνά τον περνούσε για τον Michael Jordan. Ο Heckard απέσυρε την μήνυση αργότερα το ίδιο έτος. 

• To 2004 το ζευγάρι Jerome και Judith O’Callaghan κατέθεσε μήνυση ενάντια στην εταιρεία American Airlines επειδή δεν είχαν αρκετό χώρο για τα πόδια τους κατά την διάρκεια της πτήσης τους στο Παρίσι. Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία διαφήμιζε άφθονο χώρο και άνεση στα καθίσματα των αεροπλάνων της. Μετά την διάρκειας 9 ωρών πτήση τους, ο λιγοστός χώρος τους προκάλεσε πόνους στα πόδια και την μέση. Επιπλέον ισχυρίστηκαν ότι λόγω αυτού ο Jerome είχε πρόβλημα σταθερότητας με τα πόδια του με αποτέλεσμα αργότερα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει σπάζοντας την μύτη και τα δόντια του στο πάτωμα της εισόδου της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. 

• Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης με το όνομα Batman στην Νοτιανατολική Τουρκία κατέθεσε μήνυση ενάντια στον Christopher Nolan και την εταιρεία Warner Bros για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για την χρήση του ονόματος της πόλης του για τον ήρωα κινουμένων σχεδίων και ταινιών Batman λέγοντας ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε το όνομα της πόλης χωρίς να πάρει άδεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: