WHBC-GR: To Google Earth «κάνει βουτιά».. στους βυθούς

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

To Google Earth «κάνει βουτιά».. στους βυθούς

Η Google με το Street View έχει ήδη καταγράψει όλο τον κόσμο και «χτίζει» μια διαδικτυακή αυτοκρατορία φωτογραφιών των δρόμων. Η νέα της κίνηση εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο αφού η εταιρεία επιχειρεί να έχει εικόνα και από τους βυθούς....

Εκπαιδευμένοι δύτες πέρασαν πολλούς μήνες φωτογραφίζοντας την ομορφιά του σημείου για την υποβρύχια έκδοση του Google Street View, «Catlin Seaview Survey» , και μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρώσει 50.000 φωτογραφίες.

Το καινοτόμο πρότζεκτ επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν βουτιές μέχρι 100 μέτρα βάθος και να απολαμβάνουν τα εντυπωσιακά μέρη των βυθών.

Επιστήμονες δηλώνουν πως τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν γι' αυτή τη δουλειά, θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα κάποιες οικολογικές και κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν διάφορα οικοσυστήματα όπως το μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο.

Τώρα, η συνεργασία επεκτείνεται και σε άλλες τοποθεσίες, καθώς προστέθηκαν νέες υποβρύχιες διαδρομές με περισσότερες από 3000 φωτογραφίες για την κάθε μία (Larvotto Marine Reserve, Monaco; Roche Saint Nicolas; Santa Rosa Wall, Cozumel, Mexico; Sian Ka’an, Mexico UNESCO World Heritage Site; Columbia Deep, Cozumel; Whale Sharks at Isla Contoy, Mexico; The Underwater Museum of Isla Mujeres, Mexico; και San Francisco Shoreline).

Μπείτε εδώ και δείτε τς εκοληκτικές εικόνες!!!




bloggerakos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: