WHBC-GR: Τραγούδια διαφημίσεων-hits από το πρώτο δευτερόλεπτο on air (vol:Τα Κλασικά)

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τραγούδια διαφημίσεων-hits από το πρώτο δευτερόλεπτο on air (vol:Τα Κλασικά)

Από το "Bohemian Like You" στις "Αμπάρες" του Σαράντη Σαλέα. Τα τραγούδια που ντύνουν τις διαφημίσεις είναι καταδικασμένα να γίνουν σουξέ....

Φαινομενικά και μουσικά, οι Dandy Warhols, που έβγαλαν και έναν εκπληκτικά μέτριο δίσκο πριν λίγες μέρες (ώρες βασικά), δεν έχουν τίποτα κοινό με τον Σαράντη Σαλέα εκτός από την κοινή τους αγάπη για τη μουσική (φαντάζομαι). Παρ' όλ' αυτά, η δύναμη της τηλεόρασης, η τεράστια δύναμη της τηλεόρασης, είναι εκείνη που μπορεί με την ίδια ευκολία να σε κάνει να σιγοτραγουδάς Emiliana Torrini στο μετρό και να αποκαλείς "ομορφάντρα μου" τον κολλητό σου εδώ και 3-4 μήνες.

Ειδικότερα, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που, χάριν ανταγωνισμού, στήνουν μακράν τα πιο επιτυχημένα διαφημιστικά (εντάξει, όχι κι όλα, αλλά η ευστοχία είναι συγκριτικά μεγάλη) και φέρνουν τις μουσικές μάζες πιο κοντά. Θα άκουγες ποτέ Σαράντη Σαλέα; Ή, να το πω κι ανάποδα, θα άκουγες ποτέ αλτερνατιβιές εσύ που ακούς φανατικά Σαράντη Σαλέα; Η μουσική είναι μία, κύριοι. Ειδικά στον ευέλικτο χώρο της διαφήμισης. Με αφορμή τους νέους Dandy Warhols, ας θυμηθούμε μερικά μεγάλα commercial hits.

Dandy Warhols - Bohemian Like You 

Διαφήμιση: Σε ένα σωρό της Vodafone. Σημειώσεις: Δράττομαι της ευκαιρίας για να δηλώσω ότι το συγκεκριμένο χιτάκι όρισε τους Dandy Warhols στις συνειδήσεις των πολλών ως μια ελαφρο-mainstream μπάντα. Αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Όποιος διαφωνεί, ας ακούσει ας πούμε το "Fast Driving Rave-Up With the Dandy Warhols Sixteen Minutes".

Emiliana Torrini - Jungle Drum 

Διαφήμιση: Για το Wind Double Play Small. Σημειώσεις: Η Emiliana Torrini είναι από την Ισλανδία. Το τεράστιο σουξέ του σχετικού της single στην Ελλάδα είναι πιθανότατα το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε, πιάνοντας για πρώτη φορά μικρόφωνο.

Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety 

Διαφήμιση: Παλιά, για το γιαούρτι Total . Σημειώσεις: Εκπληκτικό τραγούδι, αλλά δύσκολα να σου ανοίξει την όρεξη για ένα γιαούρτι. Για λίγο αλκοόλ, ενδέχεται.

Paul Oakenfold - Ready Steady Go

Διαφήμιση: Της Vive Cuervo. Σημειώσεις: Τίμιο μουσικό ντύσιμο. Cuervo χωρίς το ανάλογο groove δεν γίνεται.

Cranberries - Dreams

Διαφήμιση: Forthnet telephony και δεν συμμαζεύεται. Σημειώσεις: Το ιδανικό κομμάτι για να χωρέσεις στο διαφημιστικό σου και να το συνδυάσεις με τη λέξη "δυνατότητες". Εμπνευστικό. 

Tricky - Black Steel

Διαφήμιση: Johnny Walker. Αυτή με έναν γλύπτη. Σημειώσεις: Σεβόμαστε ευλαβικά ό,τι "γράφει" ο Tricky. 

Future Sound of London - Papua New Guinea


Διαφήμιση: Για το Sony Wega Theatre Σημειώσεις: Ναι, το τραγούδι από μόνο του ήταν ένας καλός λόγος για να αγοράσεις το "πακέτο"

Hun Huur Tu - Eki Attar


Διαφήμιση: Αυτή του ΟΠΑΠ που ο κουρέας επιχειρεί την κουπ "μπάλα" στο κεφάλι ενός πιστού του ποδοσφαίρου Σημειώσεις: Βαθύ respect στα αγόρια από την Μογγολία που τραγουδούν από τα κατάβαθα του λαιμού τους.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: