WHBC-GR: Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει


Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα την Αίθουσα... 

....των Αρχαϊκών Αγαλμάτων και με ελεύθερη είσοδο για όλους (ανοιχτά από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και το εστιατόριο έως τα μεσάνυχτα). 11 π.μ.: Ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη. 7 μ.μ.: Το κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη με μουσική της Ευρώπης της Μεσογείου (European Taxim). 

Το Μουσείο θα ξεκινήσει την ίδια μέρα στα πωλητήρια του την διάθεση αντιγράφων γλυπτών. Επίσης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο καθιερώνει την κοπή αναμνηστικών κερμάτων για να φέρει τους επισκέπτες του πιο κοντά σε μικρά αλλά αγαπητά εκθέματα των συλλογών του. 

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και το Μουσείο Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τα μεσάνυχτα (ελεύθερη είσοδος από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα). Στις 9:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει τις τελευταίες συμφωνίες των W. A. Mozart και F. J. Haydn, δύο εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του μουσικού κλασικισμού. 
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου. 





Archaeology newsroom

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: