WHBC-GR: Τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους θα κάνουν διακοπές στο… σπίτι

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους θα κάνουν διακοπές στο… σπίτι


Μόλις έξι στους δέκα Ευρωπαίους πολίτες θα πάνε φέτος διακοπές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos, μια αναλογία που είναι η χαμηλότερη των τελευταίων οκτώ ετών. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σημαντικά..

...αρκετές οικονομίες της Ευρώπης, έχοντας κάνει εμφανή τα σημάδια της και σε κράτη εκτός του παραδοσιακά «ευάλωτου» Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία). Την Πέμπτη, η κυβέρνηση της Νορβηγίας βρέθηκε ενώπιον μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, βλέποντας τους δημοσίους υπαλλήλους να απεργούν μετά από σχεδόν 30 χρόνια.

Παράλληλα, το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί με το… «μέσα-έξω» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στην Αθήνα, εντείνουν την ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών για το μέλλον. 

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο, όσον αφορά στις οικονομικές δυνατότητες του κάθε νοικοκυριού, είναι εμφανής, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών που δε θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές προέρχεται από το νότιο τμήμα της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα στην Ιταλία, το ποσοστό όσων θα εμμείνουν στις θερινές τους διακοπές υποχωρεί φέτος στο 63% του συνόλου, έναντι του περσινού 78%. Στην Ισπανία πάνω από το 50% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα παραμείνει στο σπίτι του.

Αντίθετα στη Γαλλία, όπου πέρυσι το 68% των αδειούχων δήλωνε ότι θα αξιοποιούσε την άδεια κάνοντας διακοπές στο εξωτερικό, φέτος καταγράφεται αυξητική τάση και έτσι το ποσοστό των αδειούχων που τελικά δε θα μείνει σπίτι φτάνει σχεδόν στο 70% του συνόλου.

Η έρευνα για λογαριασμό της τουριστικής «Europe Assistance» έγινε με τη συμμετοχή 3,5 χιλιάδων πολιτών από τη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία αλλά κι άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε..




Sources of Information: http://www.tvkosmos.gr

 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: