WHBC-GR: Ελεύθερη πτώση από το διάστημα (slideshow+video)

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ελεύθερη πτώση από το διάστημα (slideshow+video)


Μαζί με μια ομάδα ειδικών στην αεροναυτική, ο Αυστριακός αθλητής των extreme σπορ Felix Baumgartner είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση της αποστολής Red Bull Stratos. Στόχος του είναι να πηδήξει από ένα αερόστατο στην στρατόσφαιρα, από ύψος... 

...36.576 μέτρων (120.000 ποδιών) και να σπάσει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης. Ο Baumgartner σκοπεύει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου χωρίς τη χρήση κάποιου αεροσκάφους, ενώ ταυτόχρονα θα συγκεντρώσει δεδομένα τα οποία ποτέ πριν δεν έχουν καταγραφεί, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. 

Μετά τις δοκιμές σε έναν ειδικό θάλαμο κενού στο Τέξας, όλα τα μέλη της αποστολής μεταφέρθηκαν στο Roswell, στο Νew Mexico, για την τελική φάση. Εκεί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η πρώτη δοκιμή, από έναν διαστημικό θαλαμίσκο σε υψόμετρο 21.800 μέτρων. 

Στο Roswell η ομάδα του Red Bull Stratos κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες για την προσπάθειά τους να σπάσουν το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης του σμήναρχου Joe Kittinger από τα 31.333 μέτρα, το οποίο δεν έχει καταρριφθεί εδώ και 52 χρόνια. 
Ο Kittinger το πέτυχε το 1960, κατά τη διάρκεια της ιστορικής αποστολής Excelsior III. Ο Joe Kittinger συμμετέχει στην αποστολή Red Bull Stratos από το ξεκίνημα ως σύμβουλος και έχει γίνει ο μέντορας του 41χρονου Αυστριακού αθλητή.










Sources of Information: /www.protothema.gr

 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: