WHBC-GR: Γίνε ένας εξερευνητής της Ανταρκτικής με την πανοραμική απεικόνιση της Google

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Γίνε ένας εξερευνητής της Ανταρκτικής με την πανοραμική απεικόνιση της Google


Η Google τον Σεπτέμβριο του 2010, έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία στους χρήστες μέσω του Street View-Google map να δουν πανοραμικές εικόνες από την Ανταρκτική....


Σήμερα μας δίνει μια διαφορετική πανοραμική απεικόνιση της Ανταρκτικής  όπου μπορούμε να απολαύσουμε από την άνεση του σπιτιού μας και να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία της.


View Larger Map

Τώρα με την τεχνολογία της Google μπορείτε να μπείτε στο εσωτερικό της βάσης Σάκλετον (που απεικονίζεται άνω) αλλά και σε άλλα μικρότερα τέτοια ξύλινα κτίρια που χρησίμευαν ως βάσεις από τις οποίες οι εξερευνητές ξεκινούσαν τις εξερευνήσεις τους. 



Αυτές οι καλύβες-βάσεις είχαν κατασκευαστεί για να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες και πάνω από έναν αιώνα παραμένουν άθικτες όπως και τα καλοδιατηρημένα τρόφιμα, τα φάρμακα, και άλλα εργαλεία επιβίωσης αν και ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των αποστολών και ανανεώνεται. 

Τώρα ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει αυτές τις βάσεις-καλύβες και να πάρει μια εικόνα για το πώς αυτοί οι άνθρωποι έζησαν για μήνες και περισσότερο φέρνοντας εις πέρας διάφορες αποστολές.




Το τοπίο έξω από την καλύβα Robert Falcon Scott αποπνέει δέος σε αυτό το παγωμένο τοπίο. 
Για τους πρώτους εξερευνητές, οι καλύβες αυτές ήταν μια όαση ζεστασιάς και άνεσης σε ένα κρύο και αφιλόξενο τοπίο.



Sources of Information:http://googleblog.blogspot.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: