WHBC-GR: Στο «σφυρί» τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ (vid)

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στο «σφυρί» τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ (vid)


Τα όπλα που το θρυλικό ζευγάρι κακοποιών Μπόνι και Κλάιντ έφεραν πάνω τους όταν σκοτώθηκαν το 1934 μπορούν να πουληθούν μέχρι και 200.000 δολάρια, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπεύθυνος δημοπρασιών Μπόμπι Λίβινγκστον από το Νιου Χάμσαϊρ όπου εδρεύει ο οίκος δημοπρασιών RR Auction....

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διαδικτυακός οίκος προετοιμάζεται για την δημοπρασία στις 30 Σεπτεμβρίου, των δύο όπλων μαζί με το χρυσό ρολόι τσέπης το οποίο είχε πάνω του ο Κλάιντ Μπάροου όταν σκοτώθηκε σε ηλικία 25 ετών και τα καλλυντικά της 23χρονης συντρόφου του.


Το διαβόητο ζευγάρι κακοποιών έδρασε στις κεντρικές ΗΠΑ στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1931-1935). Λήστεψαν αρκετές τράπεζες ενώ σκότωσαν εννέα αστυνομικούς, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Η ιστορία τους έγινε ταινία από τον Άρθουρ Πεν με πρωταγωνιστές τους Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ.

Πριν από την αυγή στις 23 Μαΐου 1934, ένα σώμα αστυνομικών από τη Λουιζιάνα και το Τέξας, κρύφτηκαν σε θάμνους κατά μήκος της εθνικής οδού κοντά στη Λουιζιάνα. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι Μπόνι και Κλάιντ εμφανίστηκαν με ένα αυτοκίνητο και όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν, οι αξιωματικοί άνοιξαν πυρ. Οι Μπόνι και Κλάιντ σκοτώθηκαν ακαριαία.








  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: