WHBC-GR: Τελικά.. τίνος είναι η μπανάνα;

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τελικά.. τίνος είναι η μπανάνα;


Απάντηση στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους Velvet Underground και στο ίδρυμα “Andy Warhol Foundation For The Visual Arts” έδωσαν οι ανώτατοι λειτουργοί της Θέμιδος λύνοντας...

 το ζήτημα δικαιωμάτων του μυθικού πλέον φρούτου που πρωταγωνίστησε στο εξώφυλλο του άλμπουμ “The Velvet Underground And Nico” εν έτει 1969.



Έχοντας αναπαραχθεί κατά κόρον σε ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, το διάσημο δημιουργικό σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου ανήκει στην πνευματική ιδιοκτησία του ιδρύματος και όχι στο συγκρότημα. Αποδεχόμενο επί της ουσίας τα επιχειρήματα πως «η διάλυση των The Velvet Underground το 1972 ακυρώνει την ισχύ των κατατεθέντων σημάτων» που υπέβαλλε το ίδρυμα συμπληρώνοντας «πως αυτά δε σχετίζονται με ένα ενεργό νομικά πρόσωπο».

Από την πλευρά των The Velvet Underground καταβλήθηκε προσπάθεια να αποδειχτεί η ταυτοσημία του σχεδίου με την ιστορία τους και να μην προχωρήσει η φημολογούμενη αναπαραγωγή του δημιουργικού σε iPhone και iPad θήκες την επικαρπία των οποίων θα είχε το ίδρυμα του θείου Άντι. Ο δικηγόρος των Lou Reed και John Cale, Jim Cliff εξέφρασε με σεβαστό τρόπο τη διαφωνία του για τη δικαστική κρίση. Αλλά ο δικαστής Alison Nathan από την έδρα του Μανχάταν είχε άλλη γνώμη.





Sources of Information:http://www.athensvoice.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: