WHBC-GR: Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες επτά ταινίες, χωρίς όμως να διατηρείται το καλό και ποιοτικό επίπεδο της προηγούμενης φουρνιάς νέων ταινιών....

Το ευτύχημα είναι ότι έπαψαν πια οι επανεκδόσεις κλασικών ταινιών, αν και τώρα κάνει την εμφάνιση του ένα άλλο “κουσούρι” των διανομέων: η προβολή παλιότερων παραγωγών που δεν μπόρεσαν στη χρονιά τους να βρουν διανομή στη χώρα μας. 

Από τις καινούριες ταινίες βέβαια, ξεχωρίζει το βαρύτονο δράμα του Μίκαελ Χάνεκε, που έλαβε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και πρόσφατα το Μεγάλο Βραβείο της FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) ως ταινία της χρονιάς, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.


(trailer) Ταινία της Εβδομάδας είναι η “Αγάπη******** (8/10) του Μίκαελ Χάνεκε, το δράμα των υπερήλικων πια Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Εμανουέλ Ριβά, που συγκλονίζει το κοινό όπου κι αν προβάλλεται. Πρόκειται στα σίγουρα για την ταινία του 2012.


(trailer) "Η Κόρη" ***** (5/10) του Θάνου Αναστόπουλου είναι η πρώτη πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία της σεζόν. Κατευθείαν από τις Νύχτες Πρεμιέρας προσγειώνεται στις αίθουσες με σκοπό να σε μπάσει για τα καλά στην Ελλάδα της κρίσης.


 (trailer) Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία από την Ουρουγουάη που άρεσε στις περυσινές Νύχτες Πρεμιέρας, το “Σιωπηλό σπίτι***** (5/10) κουβαλά μαζί του τον homemade τρόμο, προσφέροντας σου όχι το καλύτερο άλλα έστω ένα στέρεο θρίλερ αξιώσεων ώστε να σε καταφέρει να… ουρλιάξεις.



(trailer) Κι ενώ η πρώτη τριλογία ολοκληρώθηκε, χωρίς τον Ματ Ντέιμον, πια, ο Μπορν **** (4/10) ξαναγεννιέται με σκοπό να συνεχίσει την υπερατλαντική κατασκοπευτική δράση του. Καλή περιπέτεια άνευ ουσίας όμως. Ουσιαστικά δεν έχει λόγο ύπαρξης. 



(trailer) Κάτι ανάλογο είναι και το “Φθινόπωρο**** (4/10), το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Τούρκου Οζκάν Αλπέρ, παραγωγής 2008 (!), που βγαίνει στα μέρη μας ενώ έχουμε δει και ξαναδεί, και φυσικά θαυμάσει το σινεμά του Τσεϊλάν, του Καπλάνογλου και άλλων σύγχρονων Τούρκων δημιουργών.



(trailer) Ένα χρόνο μετά την προβολή του στις Νύχτες Πρεμιέρας, βγαίνει σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών το αυστραλιανό "Mathcing Jack" *** (3/10), ένα μελόδραμα τραβηγμένο από τα μαλλιά, σε σκηνοθεσία της Ελληνοαυστραλής Νάντια Τας.




(trailer) Άνευ κριτικής και το νέο επεισόδιο της "Barbie", το αγαπημένο κινούμενο σχέδιο των μικρών κοριτσιών. Μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

...............................................................
Οι πληροφορίες:
Του Νέστορα Πουλάκου
(poulakos@sevenart.gr)







  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: