Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Οι γυμνές διαμαρτυρίες των FEMEN (slideshow+video)


Οι FEMEN είναι μια φεμινιστική ομάδα διαμαρτυρίας από την Ουκρανία με έδρα το Κίεβο που ιδρύθηκε το 2008. Η οργάνωση έγινε διεθνώς γνωστή για τις τόπλες διαμαρτυρίες...

.... κατά του σεξοτουρισμού, των θρησκευτικών οργανώσεων, του σεξισμού και άλλων κοινωνικών εθνικών και διεθνών θεμάτων. Κάποιοι από τους στόχους της οργάνωσης είναι: «Η ανάπτυξη της πνευματικής, ηθικής και ηγετικής καλλιέργειας νεαρών γυναικών στην Ουκρανία» και «η καλλιέργεια της εικόνας της Ουκρανίας, μιας χώρας με μεγάλες ευκαιρίες για τις γυναίκες». 
Οι FEMEN συλλαμβάνονται τακτικά από την αστυνομία σε απάντηση στις διαμαρτυρίες τους.


Στο slideshow παρακάτω θα δείτε:

1) Οι FEMEN στο Παρίσι
 Η τελετή έναρξης της έδρας του διεθνούς κινήματος των γυναικών FEMEN στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε με τόπλες παρέλαση στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Το γυμνό γυναικείο σώμα σε συνδυασμό με τα συνθήματα έγιναν δεκτά στη γειτονιά με θετικό τρόπο. Οι ακτιβίστριες κατέληξαν προς τις πόρτες της νέας έδρας, όπου η Inna Shevchenko έκοψε με ένα πριόνι μια δοκό που συμβόλιζε τη γραφειοκρατία. 

2. Οι FEMEN καταστρέφουν τον σταυρό
Οι ακτιβίστριες πήραν τα αλυσοπρίονά τους για να σπάσουν τη σιωπή της πατριαρχικής πόλης Enshede της Ολλανδίας. Η αντιθρησκευτική τους πράξη άνοιξε τη δεύτερη μέρα το όγδοου φεστιβάλ ολλανδικής τέχνης GOGBOT, αφιερωμένο στις Pussy Riot.

3. FEMEN στη Βραζιλία
 H ομάδα FEMEN της Βραζιλίας αποδιοργάνωσε τον εορτασμό της 90ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια. Οι ακτιβίστριες εισέβαλαν στην κορυφή της παρέλασης με πανό «η Βραζιλία είναι μια αποικία αλαζονείας, βίας και εκμετάλλευσης» δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η Βραζιλία δεν έχει καμία ανεξαρτησία ενώ η χώρα είναι γνωστή ως προορισμός σεξουαλικού τουρισμού, απαιτώντας «τέλος στα καρναβάλια» και πραγματική ανεξαρτησία για όλες τις γυναίκες της Βραζιλίας.
Η διαμαρτυρία διακόπηκε σύντομα από την αστυνομία και οι γυναίκες συνελήφθησαν.

4. Οι FEMEN τη μέρα του εορτασμού της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας 
Οι γυναίκες άλλαξαν την επιγραφή που έλεγε «χαρούμενη μέρα ανεξαρτησίας» σε «χαρούμενη μέρα εξάρτησης», υπαινισσόμενες την ανάγκη για πλήρη ρήξη με την Εκκλησία του Κρεμλίνου και την πολιτική της Μόσχας.5.Οι FEMEN στο Λούβρο
 Την Τετάρτη οι ακτιβίστριες έκαναν κατάληψη στην αίθουσα όπου βρίσκεται το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο Παρίσι. Οι γυναίκες ζήτησαν την απόσυρση των κατηγοριών κατά της Μαριάμ από την Τυνησία, η οποία έπεσε θύμα βιασμού από αστυνομικούς και στη συνέχεια κρίθηκε ως «ανήθικη γυναίκα.»

Η αφίσα των FEMEN γράφει «ο βιασμός μου είναι ανήθικος.» Οι FEMEN θεωρούν τον βιασμό της Μαριάμ από την αστυνομία της Τυνησίας ως «αργή γενοκτονία» εις βάρος των γυναικών, και τη δίκη της ως παραβίαση των βασικών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε τις εικόνες:

(Οι φωτογραφίες είναι από το site των FEMEN  και το Lifo.gr)
slideshow maker:http://vorini.imgur.com/  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 
Δημοσίευση σχολίου