WHBC-GR: Ντάνιελ Ντέι-Λιούις | Με φόντο την Aθήνα και την Ακρόπολη

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ντάνιελ Ντέι-Λιούις | Με φόντο την Aθήνα και την Ακρόπολη

«Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάπου και στην αφίσα της ταινίας μια μικρή Ακρόπολη μαζί με τον Λίνκολν». Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2013
Τάδε έφη ο  μέγιστος της υποκριτικής Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και φαβορί για το Οσκαρ καλύτερης ερμηνείας για το Λίνκολν, που γοήτευσε χθες όποιον τον συνάντησε στην πολύωρη επίσκεψή του στην χώρα μας με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας...

Πάντα η φιλανθρωπία τον κινεί όταν πρόκειται να κάνει δημόσια εμφάνιση – κατά τ' άλλα ζει αποτραβηγμένος στο σπίτι του στην Ιρλανδία, προετοιμαζόμενος για τον επόμενο ρόλο μέσα από πρακτικές που κάνουν απολύτως κυριολεκτική την έκφραση «μπήκε στο πετσί του ρόλου». 

Έτσι και χθες, βρέθηκε στη χώρα μας για να παραβρεθεί στην πρεμιέρα του Λίνκολν, με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα της πρεμιέρας θα πάνε στην Εταιρεία προστασίας Σπαστικών την οποία στηρίζει εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. 

 Εντυπωσιασμένος από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και την ξενάγηση, ενθουσιασμένος με το αττικό φως και τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε χθες, μοίρασε χαμόγελα και πολλές πολλές ατάκες. Κολάκεψε μάλιστα και τους Έλληνες δημοσιογράφους, αφού είπε πως στη χώρα μας πάντα του κάνουν ουσιαστικές ερωτήσεις.

Η σουίτα του ξενοδοχείου του έγινε για μερικές ώρες χώρος συνεντεύξεων. Εκεί, με θέα την Ακρόπολη δεν έκρυβε την αγάπη του για τη χώρα αλλά και την αγάπη του για την ιστορία, την οποία μελετά με μέθοδο ερευνητή κάθε φορά που προετοιμάζεται για μια ταινία. 

«Δημοκρατία δεν σημαίνει χάος», δήλωσε με νόημα για να προσθέσει «Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος κανενός, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι και αφέντης κανενός». Ο ενθουσιασμός του ήταν τόσος που είπε στον Άκη Καπράνο των Νέων «Ακρόπολη, το σύμβολο της δημοκρατίας! Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάπου και στην αφίσα της ταινίας μια μικρή Ακρόπολη μαζί με τον Λίνκολν».

Παραδέχθηκε ότι είχε χρόνια να ανέβει στην Ακρόπολη και δήλωσε πως θέλει σύντομα να την επισκεφθεί ξανά. Πριν φύγει από την Αθήνα, μετά τον ορυμαγδό των φλας, των δηλώσεων και της συναναστροφής με επισήμους, ο κορυφαίος ηθοποιός έσπευσε να δει για άλλη μια φορά και να αποχαιρετήσει τα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.



  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: